Για τα προβλήματα και τις μέχρι σήμερα ενέργειες αντιστροφής της τραγικής εικόνας του Θρυλικού Σταδίου Χανίων αλλά και των υπόλοιπων αθλητικών υποδομών ευθύνης του ΕΑΚ, ενημερώθηκαν σήμερα η υποψήφια ευρωβουλευτής του Σύριζα Σοφία Σακοράφα και ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων, Γιάννης Σαρρής.

Η Σοφία Σακοράφα που το 1982 στο ίδιο στάδιο εκτόξευσε το ακόντιο στα 74.20 σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ, σήμερα ήρθε αντιμέτωπη με την τραγική πραγματικότητα.

Παράλληλα ενημερώθηκε για τις άοκνες προσπάθειες της σημερινής διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων η οποία προσπαθεί να υπερκεράσει τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησαν τόσο η υποχρηματοδότηση από το κράτος όσο και οι παραπροηγούμενες διοικήσεις και να βάλει ξανά στο δρόμο της προόδου και της εξυγίανσης, τον αθλητισμό στα Χανιά.

Στη συνάντηση με μέλη της διοίκησης του Σταδίου αλλά και με σωματεία που το χρησιμοποιούν, τόσο η κα Σακοράφα όσο και ο κος Σαρρής ενημερώθηκαν για το που έχει φθάσει σήμερα η κατάσταση.

\"\"

Ο αντιπρόεδρος του ΕΑΚ Ιπποκράτης Μανουδάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: \”Η χρηματοδότηση είναι μειούμενη. Ξεκινήσαμε από το 1,5 εκ, φέτος είμαστε στις 850.000 ευρώ για να καλύψουμε τρεις πολύ μεγάλες εγκαταστάσεις, όπως είναι το σκοπευτήριο, το στάδιο Έλενας Βενιζέλου και το κολυμβητήριο Χανίων\”.

Άλλο τεράστιο πρόβλημα σύμφωνα με τον κο Μανουδάκη είναι οι ελλείψεις προσωπικού: \”Όταν παραλάβαμε ήταν 31 άτομα, αυτή τη στιγμή έχουν απομείνει 13\”, είπε χαρακτηριστικά περιγράφοντας την κατάσταση.

Η κα Σακοράφα από την πλευρά της δήλωσε: \”Λυπάμαι πάρα πολύ που μετά από τόσα χρόνια βρίσκομαι σε ένα στάδιο που ξεκίνησα την αθλητική μου καριέρα και που δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα αντιμετώπιζε τέτοια προβλήματα. Ο χώρος αυτός έχει τη δική του αθλητική ιστορία, έχει ανθρώπους οι οποίοι έχουν δουλέψει πάρα πολύ και τους περισσότερους τους γνωρίζω και πάρα πολύ καλά. Όπως ειπώθηκε το πρόβλημα είναι κατ\’ αρχήν οικονομικό αλλά είναι και θέμα προσωπικού και θα πρέπει να λυθεί άμεσα. Λυπάμαι επίσης πάρα πολύ που ένας θεσμός όπως είναι τα Βενιζέλεια έχει καταρρεύσει παντελώς. Το κράτος απουσιάζει για μια ακόμη φορά. Για μας ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και πάνω σ\’ αυτό δεν χωράει καμία οπισθοχώρηση. Θεωρούμε ότι το κράτος θα πρέπει να είναι αρωγός και θα πρέπει να χρηματοδοτεί τέτοιες δραστηριότητες όπως είναι ο αθλητισμός που είναι μια άυλη δύναμη και θα πρέπει αυτή τη τη δύναμη να μην την αφήσει να πάει χαμένη. Εδώ δεν χωράνε εκπτώσεις, το κράτος πρέπει να χρηματοδοτεί τον αθλητισμό και να μη κάνει περικοπές\”. 

\"\"

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το Γιάννη Σαρρή και γυμναστής, Γιάννης Μπαρτζώκας: \”Πρέπει πάνω απ\’ όλα να δημιουργηθούν συνθήκες λειτουργίας των σωματείων και του αθλητισμού, που σημαίνει τι, πρωτίστως οι εγκαταστάσεις πρέπει να υπάρχουν, προκειμένου να μπορέσει να εξελιχθεί ο αθλητισμός. Το στάδιο Χανίων χρήζει μεγάλης προσοχήςκαι ανακατασκευής για να μπορέσει να είναι και πάλι στη διάθεση των αθλητών. Υπάρχει ένα μεγάλο θέμα αθλημάτων του στίβου μεταξύ άλλων, που είναι οι ρίψεις. Δεν μπορούν τα παιδιά να κάνουν προπόνηση στα χωράφια ή στις παραλίες. Θα πρέπει επειγόντως και είναι θέμα που ο συνδυασμός μας θα το πάρει πάνω του, γρήγορα να γίνει ένας στίβος για τις ρίψεις\”. 

Σταύρος Ζουλάκης
Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook