Στα Χανιά θα βρεθεί την Πέμπτη 24 Απριλίου, η καταγόμενη απο τα Χανιά Σοφία Λεωνιδάκη, η οποία είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής με το κόμμα Die Linke της Γερμανίας.

Μάλιστα η Σοφία Λεωνιδάκη, έχει μεγάλες πιθανότητες να εκλεγεί καθώς βρίσκεται στην 9η θέση της λίστας με τους υποψήφιους του κόμματος.

Πρόσφατα σε συνέντευξή της στην Ντόιτσε Βέλε, η γλυκύτατη Κρητικιά ομογενής είχε πει: “Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλές πιθανότητες να βγει πρώτη δύναμη στις ευρωεκλογές. Αυτό θα έδινε ώθηση στο αίτημα επαναδιαπραγμάτευσης του χρέος της Ελλάδας, όπως και των όρων της δανειοδότησης. Σε αυτό θέλω να συμβάλω και εγώ. Επίσης θα αγωνιστώ για μια δικαιότερη και πιο κοινωνική ΕΕ η οποία θα εγγυάται θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα.”

Η κόρη μιας Γερμανίδας και ενός Έλληνα από την Κρήτη μεγάλωσε στο Κάσελ, σπούδασε πολιτικές επιστήμες στη Βρέμη και στην Κωνσταντινούπολη, εργάστηκε ως κοινωνική λειτουργός στην Ινδία και από το 2008 είναι επιστημονική συνεργάτης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Αριστεράς στην περιφερειακή βουλή της Βρέμης, υπεύθυνη για θέματα νεολαίας, περιβάλλοντος, ενέργειας και μετανάστευσης. 

Το προσφυγικό και η αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ελλάδας ήταν τα κεντρικά σημεία αναφοράς της δυναμικής της ομιλίας στο πρόσφατο κομματικό συνέδριο. Η παρέμβαση της ανταμείφθηκε με παρατεταμένα χειροκροτήματα ενώ η έως τώρα προσφορά και στάση της με την ένατη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο. Σε περίπτωση που το κόμμα της Αριστεράς ξεπεράσει το 8,8% στις επικείμενες εκλογές, η Σοφία Λεωνιδάκη θα μπει στο Ευρωκοινοβούλιο.