Πρόκειται για τα υπερπολυτελή διαμερίσματα του πρώην κτιρίου Δοξιάδη, νυν One Athens, στους πρόποδες του Λυκαβηττού, το οποίο έκανε την επίσημη «πρώτη» πριν από ένα μήνα περίπου και ήδη οι πωλήσεις έχουν ξεκινήσει με τους πρώτους ιδιοκτήτες να είναι γνωστά ονόματα του εγχώριου επιχειρείν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ίδιοι οι επενδυτές του μεγαλύτερου project της Αθήνας, οι οικογένειες Ιωάννου και Καμπουρίδη έχουν δώσει …ψήφο εμπιστοσύνης στην επένδυσή τους, ενώ στους πρώτους ιδιοκτήτες συγκαταλέγονται επίσης ο Γ. Βερνίκος (ο Μ. Καμπουρίδης είναι σύζυγος της Μ. Βερνίκου) και ο εφοπλιστής Γ. Οικονόμου, γνωστός για τις επενδύσεις του στο real estate.

Oι τιμές των διαμερισμάτων του One Athens, που υλοποιήθηκαν από την εταιρεία Κυκλάμινο Α.Ε. των Μ. Καμπουρίδη και Χ. Ιωάννου κυμαίνονται από 15.000 έως 18.000 ευρώ το τ.μ., αναλόγως του μεγέθους και των παροχών των σπιτιών.

Τα 26 διαμερίσματα είναι από 77 τ.μ. έως 721 τ.μ. με ιδιωτικές πισίνες, σπά, κήπους στις ταράτσες, χαμάμ, αίθουσα συσκέψεων, χώρους παιχνιδιών κ.τ.λ.. Οι τιμές τους, που παραπέμπουν σε νούμερα έως και … 7 εκατ. ευρώ για ένα διαμέρισμα, αποδεικνύουν ότι τελικά πάντα υπάρχουν αγοραστές για τα ακίνητα που συγκεντρώνουν συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις, ακόμη και στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η εγχώρια κτηματαγορά, όπου οι τιμές των σπιτιών πανελλαδικά έχουν πέσει σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος κατά 40%.

Οι τιμές στην αγορά

Ενδεικτικό αποτελεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του γνωστού δικτύου κτηματομεσιτικών υπηρεσιών οι τιμές αυτή την στιγμή στο Κολωνάκι διαμορφώνονται μεταξύ 2.500 ευρώ και 4.100 ευρώ ανά τ.μ. κυρίως στα παλιότερα ακίνητα δεδομένου ότι τα νεόδμητα σπανίζουν στην περιοχή. Η REMAX έχει λάβει υπόψη, για λόγους συγκρισιμότητας, διαμερίσματα και κατοικίες πρώτου ορόφου, ενώ οι τιμές αναφέρονται στη μέση κατώτατη και τη μέση ανώτατη. Στο Λυκαβηττό, οι τιμές ξεκινούν από 1.400 ευρώ ανά τ.μ. (επίσης για τα παλιά διαμερίσματα) και φθάνουν ως και τα 2.500 ευρώ ανά τ.μ. η μέση ανώτατη τιμή για τα νεόδμητα. Στην Αττική, οι ακριβότερες μέσες τιμές για τα καινούρια σπίτια παρατηρούνται αυτή την στιγμή στη Βουλιαγμένη όπου η τιμή ανά τ.μ. φθάνει στα 6.000 ευρώ ανά τ.μ., ενώ λίγο χαμηλότερα, στα 5.000 ευρώ ανά τ.μ. είναι, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της REMAX, οι τιμές στη Βούλα. Γλυφάδα, Ελληνικό, Παλαιό Ψυχικό, Κηφισιά έχουν αυτή την στιγμή τιμές που φθάνουν κατ’ ανώτατο για τα καινούρια διαμερίσματα από τα 4.500 ευρώ ανά τ.μ. (στη Γλυφάδα) και φθάνουν έως τα 3.600 ευρώ ανά τ.μ. στην περίπτωση της Κηφισιάς. Στον Πειραιά οι ακριβότερες τιμές είναι για τα καινούρια σπίτια στην Καστέλα –στα 2.800 ευρώ ανά τ.μ..

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook