Συνάντηση με την υποψήφια Ευρωβουλευτή με τον συνδυασμό της «Ελιάς», κα Βίκη Μάτσικα είχε την Τρίτη 22 Απριλίου 2014, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, στο πλαίσιο περιοδείας της κας Μάτσικα στα Χανιά.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Μανώλης Σκουλάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την κα. Μάτσικα, και τα στελέχη της «Ελιάς» που τη συνόδευαν, θέματα που σχετίζονται με τον αναπτυξιακό προσανατολισμό του Δήμου παρουσιάζοντας τις πολιτικές που ανέπτυξε τα τελευταία τρία χρόνια η Δημοτική Αρχή των Χανίων σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς όπως η προώθηση της απασχόλησης, η ενίσχυση του τουρισμού, η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, κ.α.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος Χανίων στο ότι «η παρούσα Δημοτική Αρχή, σε τρία μόλις χρόνια, κατάφερε με συστηματικότητα και μεθοδική δουλειά, να διεκδικήσει και να φέρει στα Χανιά δεκάδες νέα έργα, ύψους άνω των 60 εκατ. € μέσω διαφόρων χρηματοδοτικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ τα οποία σήμερα όλα υλοποιούνται» γεγονός που όπως προσέθεσε «κατατάσσει το Δήμο Χανίων ως έναν από τους κορυφαίους - σε επιδόσεις - Δήμους της χώρας όσον αφορά την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ».

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής από την πλευρά της αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία των ευρωεκλογών οι οποίες διεξάγονται σε μια περίοδο κρίσιμη για την Ελλάδα. «Οι εκλογές του Μαΐου γίνονται σε περίοδο κρίσιμη για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Πρέπει να διανύσουμε αυτή την περίοδο με όπλο τη σταθερότητα στη χώρα, την ΕΕ και την Ευρωζώνη» ανέφερε προσθέτοντας ότι «ζητήματα όπως η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και η προώθηση αναπτυξιακών πολιτικών βρίσκονται μέσα στις προτεραιότητες της «Ελιάς» αλλά και της ίδιας.

Τέλος η κα. Μάτσικα συνεχάρη το Δήμαρχο Χανίων για τις πολιτικές και το έργο του Δήμου Χανίων. «Είναι πολύ ενθαρρυντικό – και παράδειγμα για πολλούς άλλους Δήμους - ότι τα Χανιά έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια, να έχουν έναν Δήμο με εξωστρεφή προσανατολισμό, που αναπτύσσει διεθνείς συνεργασίες, διεκδικώντας και αξιοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα και πόρους και δημιουργώντας θέσεις εργασίας, μέσω των δεκάδων αναπτυξιακών δράσεων και έργων που υλοποιεί για τους πολίτες αυτού» ανέφερε η υποψήφια Ευρωβουλευτής.