.«Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες εναντίον μου, αλλά με μεγάλη απογοήτευση αισθάνομαι ότι πρέπει να παραιτηθώ» αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ο Στρος-Καν. Πρόσθεσε ότι σκέφτεται την οικογένειά του και με την κίνησή του αυτή θέλησε να προστατέψει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Αναλυτικά η επιστολή του:

«Με τεράστια θλίψη αισθάνομαι αναγκασμένος να καταθέσω στην εκτελεστική επιτροπή την παραίτησή μου από την θέση του διευθυντή του ΔΝΤ.

»Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι πρώτα την σύζυγό μου-την οποία αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε-τα παιδιά μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου.

»Σκέφτομαι, επίσης τους συναδέλφους μου στο Ταμείο, που μαζί έχουμε κάνει σπουδαία πράγματα τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια.

»Σε όλους θέλω να πω ότι αρνούμαι με όλη μου τη δύναμη τους ισχυρισμούς που έχουν γίνει εναντίον μου.

»Θέλω να προστατέψω το Ταμείο που έχω υπηρετήσει με τιμή και αφοσίωση και κυρίως θέλω να αφιερώσω όλη μου τη δύναμη, όλο μου το χρόνο και την ενέργειά μου στην παρουσίαση αποδείξεων για την αθωότητά μου».

Το ΔΝΤ αναφέρει ότι μέχρι να βρεθεί ο διάδοχος του Στρος Καν, χρέη διευθυντή θα εκτελεί ένας Τζον Λίπσκι εκτελεί χρέη διευθυντή.

Το τελευταίο 24ωρο είχαν αυξηθεί οι πιέσεις προς τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ για την παραίτησή του.

Μετά την Ευρώπη την πόρτα της εξόδου από το ΔΝΤ έδειξαν την Τετάρτη στον Ντομινίκ Στρος Καν και οι ΗΠΑ, με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τ. Γκάιτνερ να δηλώνει ότι ο Στρος Καν δεν είναι σε θέση να διευθύνει.

Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας θα διεξαχθεί η ακρόαση για το νέο αίτημα αποφυλάκισης του Στρος-Καν με καταβολή εγγύησης 1.000.000 δολαρίων από τους συνηγόρους του.

Στην ίδια αίτηση, όπως αποκαλύφθηκε από δικαστικά έγγραφα, προτείνεται ο κατ'οίκον περιορισμός, η 24ωρη ηλεκτρονική παρακολούθηση μέσω κλειστού κυκλώματος, αλλά και η δέσμευση του ίδιου   να μην εγκαταλείψει τις ΗΠΑ για τη Γαλλία, όσο χρονικό διάστημα θα βρίσκεται υπό δικαστική παρακολούθηση.

Εν τω μεταξύ οι αρχές στη φυλακή Ράϊκερς όπου κρατείται ο Ντομινίκ Στρος Καν έχουν λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία του, συμπεριλαμβανομένου και του ενδεχόμενου της απόπειρας αυτοκτονίας.