Στα πλαίσια της προσπάθειας ενδυνάμωσης της πολιτιστικής ταυτότητας και του πολιτιστικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Γόρτυνας, στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για την διοργάνωση του 3ου \”Μαθητικού Φεστιβάλ Μουσικής και Θεάτρου Αρχαίας Γόρτυνας »\” που θα διεξαχθεί από 6 έως15 Ιουνίου.

Απώτερος στόχος του Δήμου Γόρτυνας είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές στο να διευρύνουν τις γνώσεις τους για την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου και να γνωρίσουν περισσότερο το Αρχαίο θέατρο της Αρχαίας Γόρτυνας και τα μνημεία της.

Στα πλαίσια του ομαδικού πνεύματος και της συνεργασίας των μαθητών, θα προωθήσουν στην ενέργεια αυτή μεταφέροντας στους πολίτες αξιόλογα στοιχεία του πολιτισμού του Δήμου μας που αναδεικνύουν τον πολιτισμικό πλούτο και το πολιτιστικό πνεύμα της Αρχαίας Ελλάδας.

Το πρόγραμμα των δρώμενων θα περιλαμβάνει εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής με έργα μικρών μαθητών, θεατρικά δρώμενα με αποσπάσματα αρχαίων τραγωδιών, κωμωδιών και παραδοσιακών, παραστάσεις παραδοσιακής μουσικής και τραγουδιού από μαθητές σχολικών μονάδων.

Τα σχολεία που θα συμμετάσχουν φέτος στο φεστιβάλ φτάνουν τα 30 ξεπερνώντας μάλιστα τα όρια του νομού Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook