Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου επισκέφθηκαν αργά χθες το βράδυ η γ.γ του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, άτυπη σύμβουλος στο Υπουργείο Πολιτισμού αμισθί κ. Άννα Παναγιωταρέα και στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού μαζί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ.Σταύρο Αρναουτάκη και το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη όπου περιηγήθηκαν στις νέες εντυπωσιακές αίθουσές του.

Η κ.Μενδώνη ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ.Σταύρο Αρναουτάκη και το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη που από το 2000 έχουν καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την ανάδειξη των μνημείων της πόλης αλλά και την ολοκλήρωση του Μουσείου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ολοκληρώνεται και παραδίδεται σε πλήρη λειτουργία αρχές Μαΐου το Αρχαιολογικό Μουσείο που θεωρείται το σημαντικότερο παγκοσμίως σε εκθέματα για το Μινωικό Πολιτισμό.

Ο κ.Κουράκης τόνισε επίσης ότι με την ανάδειξη των μοναδικών και αξιοθαύμαστων αριστουργημάτων της Μινωικής τέχνης που έχουν τοποθετηθεί σε ειδικές προθήκες και με Ειδικό φωτισμό με βάση τη Μουσειογραφική μελέτη στο ισόγειο με τις 12 αίθουσες, το Μουσείο θα αποτελέσει τουριστικό πόλο έλξης όχι μόνο για το Ηράκλειο αλλά και για ολόκληρη την Κρήτη 

Στις νέες αίθουσες που θα παραδοθούν ολοκληρώνεται η τοποθέτηση των πιο σημαντικών και εμβληματικών εκθεμάτων των μινωικών χρόνων όπως τον μοναδικό στο είδος του ξακουστό δίσκο της Φαιστού με σημεία ιερογλυφικής γραφής και ιδεογραμμάτων, τις επιβλητικές θεές των Μινωιτών, που ονομάζονται "θεές των όφεων" καθώς κρατούν φίδια στα χέρια τους κι είναι ντυμένες με την παραδοσιακή μινωική ενδυμασία, τα χρυσά κοσμήματα που βρέθηκαν σε μινωικές νεκροπόλεις, τους καθρέπτες με τις ελεφάντινες λαβές, τις ελεφάντινες κτένες ,τα ξίφη με τις χρυσές λαβές και τις περίφημες "μέλισσες" που βρέθηκαν στα Μάλια. 

Κυρίαρχη θέση, όμως, στις συλλογές του Μουσείου κατέχουν και τα εκθέματά του περιλαμβάνουν αντιπροσωπευτικά δείγματα από όλες τις περιόδους της κρητικής προϊστορίας και ιστορίας, που καλύπτουν περίπου 5.500 χρόνια.