Με το σύνθημα η \”Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία\”, το ΠΑΜΕ διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μαΐου στην πλατεία Νέων Καταστημάτων στις 10.00 το πρωί.

Την προηγούμενη μέρα, θα πραγματοποιηθεί πρωτομαγιάτικη εκδήλωση στις 20.00 στο εργατικό κέντρο Χανίων.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει:

Εργαζόμενε/νη, νέε, άνεργε, μετανάστη,

η 1η Μάη είναι η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά αγωνιστικά τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο που με τη μεγάλη απεργία το 1886 κέρδισαν την καθιέρωση της 8ωρης εργάσιμης μέρας, αντί της 10ωρης έως και 14ωρης που ήταν ως τότε ενώ αρκετές βιομηχανίες σταμάτησαν την κυριακάτικη εργασία.
Η 1η Μάη μας καλεί, να προωθήσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την ενότητα της τάξης μας, για την ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση. Να δημιουργήσουμε τους όρους για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης. Είναι επιτακτική ανάγκη να βάλουμε τέλος στις αυταπάτες, στο φόβο και στη μοιρολατρία.

Η εργατική τάξη έχει τη δύναμη να αντιστρέψει τη σημερινή κατάσταση, η πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκης πολιτικής, για την υπεράσπιση της ζώης της εργατικής οικογένειας απο τη φτώχεια και την ανεργία, θα έρθει μόνο μέσα από ένα ταξικά οργανωμένο λαϊκό κίνημα σε σύγκρουση με τα μονοπώλια, τις ιμεριαλιστικές ενώσεις, την Ε.Ε., τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους.

Σήμερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, να έχουμε όλοι δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και μεροκάματα, να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ζούμε χωρίς το βραχνά της ανασφάλειας και της ανεργίας, να είμαστε καλυμμένοι από ένα ευρύ σύστημα κοινωνικής φροντίδας και όμως ζούμε με αδιάκοπο άγχος, ανασφάλεια και να κυνηγάμε τη ζωή από πίσω. Ανεργία, εξαθλίωση, κακοπληρωμένη εργασία, ακριβοπληρωμένες και χαμηλής ποιότητας παροχές υγείας και παιδείας.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουμε εκείνες τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που 24 ώρες το 24ωρο μας καλούν να υποταχτούμε στις αξιώσεις των μονοπωλίων. Να γυρίσουμε τις πλάτες στους ξεπουλημένους συνδικαλιστές αλλάζοντας τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα, ανατρέποντας τη γραμμή της ταξικής υποταγής, που νεκρώνει το σώμα της εργατικής τάξης. Να συσπειρωθούμε γύρω απ\’ τις γραμμές του Π.Α.ΜΕ. που φέτος κλείνει τα 15 χρόνια δράσης του.

Να στείλουμε στον αγύριστο τον παλιό και νέο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που έχει ως σημαία τον «ευρωμονόδρομο» και την «ταξική συνεργασία». Είναι οι καλύτεροι και οι πιο έμπιστοι υπάλληλοι των αφεντικών για να μπορούν να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους χωρίς εμπόδια.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από τη δύναμη του εργατικού λαϊκού κινήματος! Εμείς είμαστε η τάξη που παράγει τον πλούτο! Χωρίς τις σωματικές και πνευματικές μας δυνάμεις ο κόσμος θα απονεκρωθεί. Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30/04 ΚΑΙ ΩΡΑ 20.00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΤΗΝ 1 ΜΑΗ 10.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Ν. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook