Εξοργισμένοι συγγενείς των θυμάτων του φέρι που βυθίστηκε στις 17 Απριλίου στη Νότια Κορέα επιτέθηκαν σε έναν υπουργό της κυβέρνησης και τον αρχηγό της ακτοφυλακής, κατά τη διάρκεια επίσκεψης των τελευταίων στους χώρους που περιμένουν να μάθουν νέα για την τύχη των δικών τους.

Τους κατηγορούν πως δεν έχουν αξιοποιήσει όλους όσους έχουν προσφερθεί να συνδράμουν την έρευνα και την επιχείρηση ανάσυρσης των παγιδευμένων πτωμάτων στο κουφάρι του πλοίου, τόσο όσον αφορά στους εθελοντές όσο και στον τεχνικό εξοπλισμό.

Οι αξιωματούχοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και πως και οι ίδιοι νιώθουν τον ίδιο πόνο με τους συγγενείς.

Από την αρχή της επιχείρησης στο βυθισμένο φέρι, έχουν πάρει μέρος περισσότεροι από 700 δύτες, που υπό αντίξοες συνθήκες, με πυκνό σκοτάδι και ισχυρά θαλάσσια ρεύματα, προσπαθούν να ανασύρουν τα παγιδευμένα πτώματα. Τα περισσότερα ανήκουν στους έφηβους μαθητές που επέβαιναν στο πλοίο καθώς συμμετείχαν σε σχολική εκδρομή.

Οι ιστορίες που διηγούνται οι δύτες είναι συγκλονιστικές, καθώς ακόμα και τώρα οι λεπτομέρειες του τραγικού δυστυχήματος σοκάρουν την παγκόσμια κοινότητα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook