Με πολύ μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν στις 29 Μαρτίου τα πρώτα μαθήματα Τέχνης, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού που διοργανώνει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Γυναικών «Ίριδα», με τίτλο «Οι Γυναίκες για τις Γυναίκες, Women 4 Women» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες του Δήμου Χερσονήσου με στόχο την συμμετοχή γυναικών από ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (άνεργες, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, μετανάστριες). Συνολικά συμμετέχουν 82 γυναίκες οι οποίες συμμετέχουν στις παρακάτω 5 ομάδες:

1. Ομάδα Περιβάλλοντος
2. Ομάδα Θεάτρου
3. Ομάδα Κεραμικής Τέχνης
4. Ομάδα Ζωγραφικής Τέχνης
5. Ομάδα Κατασκευής Κοσμήματος και Ειδών Λαϊκής Τέχνης από Ανακυκλώσιμα υλικά.

Η Πρόεδρος της ΜΚΟ Ίριδα Ζαχαρένια (Ρένια) Δρόσου- Καμηλάκη σχολίασε την διοργάνωση των μαθημάτων:

«Η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Οι Γυναίκες για τις Γυναίκες, Women 4 Women» ολοκληρώθηκε στις αρχές Μαρτίου 2014. Στη συνέχεια οι ωφελούμενες πέρασαν από συμβουλευτική κατά τη διάρκεια της οποίας καταγράφηκαν οι ιδιαίτερες ευαισθησίες και τα ταλέντα τους και τα μαθήματα ξεκίνησαν και συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα υπεβλήθησαν πάνω από 140 αιτήσεις από όλο το Δήμο Χερσονήσου για 45 θέσεις.

Επειδή ήταν μεγάλος ο αριθμός των αιτήσεων, έγινε εξαιρετική προσπάθεια προκειμένου να τροποποιηθεί το πρόγραμμα, έτσι ώστε σχεδόν να διπλασιαστεί ο αριθμός των ωφελούμενων γυναικών και τελικά αυτός να διαμορφωθεί στις 82. Το πρόγραμμα αυτό έχει ως ομάδα στόχου γυναίκες από ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και τους δίνει την ευκαιρία να καλλιεργήσουν την ευαισθησία και τις ιδιαίτερες καλλιτεχνικές τους δεξιότητες αναπτύσσοντας επιχειρηματικές δράσεις μελλοντικά σε καινοτόμους τομείς πολιτισμού, τέχνης και περιβάλλοντος.

Είμαι πολύ ευχαριστημένη που οι γυναίκες του Δήμου Χερσονήσου αγκάλιασαν με μεγάλη αγάπη το πρόγραμμα της Ίριδας και το αποδεικνύουν έμπρακτα με την μεγάλη συμμετοχή τους στα μαθήματα. Θα συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά και στο μέλλον».

Λόγω της εποχικότητας πολλών εργαζομένων του Δήμου Χερσονήσου στον τουριστικό κλάδο, αφού πρόκειται για τον μεγαλύτερο ελληνικό τουριστικό δήμο, τα μαθήματα προσαρμόστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε ο πρώτος κύκλος μαθημάτων να ολοκληρωθεί στις 10 Μαΐου και ο δεύτερος κύκλος μαθημάτων να ξεκινά τον Νοέμβριο 2014 και να διαρκούν όλη την χειμερινή περίοδο.

Η Πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» με Δικαιούχο την «Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΣΥΔΕ-ΥΠΕΣ)».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook