Ανοιχτή για το κοινό, από τις 8 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, θα είναι εφεξής η Ακρόπολη, όπως ανακοίνωσε χθες -παγκόσμια ημέρα Μουσείων- ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.
«Από εδώ και πέρα και για πάντα η Ακρόπολη θα ανοίγει στις 8 το πρωί και θα κλείνει στις 7 το βράδυ, χειμώνα-καλοκαίρι. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό και το εξασφαλίσαμε μέσω των μετατάξεων που έχουν πραγματοποιηθεί. Έχουμε πλέον το προσωπικό που χρειαζόμαστε για να μένει πάντα ανοιχτή η Ακρόπολη, κάτι που θέλαμε τόσο καιρό και καταφέραμε να κάνουμε όπως είχαμε υποσχεθεί», δήλωσε ο κ. Γερουλάνος από το κατάμεστο Μουσείο της Ακρόπολης χθες το απόγευμα.
«Η Αθήνα δεν είναι μόνο δυσκολίες και επεισόδια και φωτιές όπως βλέπουμε κατά καιρούς – και είναι αυτές οι εικόνες που κυρίως βγαίνουν και στο εξωτερικό. Η Αθήνα είναι μια πόλη η οποία είναι αυθεντική, ζωντανή, κοσμοπολίτικη, ευχάριστη, μια σημαντική πόλη που όλος ο κόσμος θέλει να επισκεφθεί. Τα μηνύματα αυτά έχουν αρχίσει να περνούν και στο εξωτερικό και η προσέλευση επισκεπτών από το εξωτερικό αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα είναι σημαντική», τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι αυτό θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι, διαβεβαιώνοντας ότι όλοι στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.
«Πλέον», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Γερουλάνος, «η Ακρόπολη θα είναι ανοιχτή στο κοινό ως τις 7 το βράδυ και είμαι περήφανος που αυτό θα αναδείξει την Αθήνα όπως της αξίζει, όπως αξίζει στους κατοίκους της, ενώ ταυτόχρονα θα την κάνει πιο ευχάριστο τουριστικό προορισμό».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook