Ο κ. Τσόκας από τα Χανιά, όπου τελέσθηκαν οι «τριανταφυλλένιοι γάμοι», έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Η Κρήτη, τα Χανιά, είχαν φέτος την τιμή να φιλοξενήσουν τους “τριανταφυλλένιους γάμους”, έναν θεσμό που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Τουρισμού της Σανγκάης. 16 Ζευγάρια Κινέζων ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου κάτω από τον καταγάλανο ουρανό του Αιγαίου, γνωρίζοντας την Κρητική φιλοξενία, τις μυρωδιές, τις γεύσεις και τις μαγικές εικόνες του τόπου μας.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό, σε μια κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της κρητικής οικονομίας, στην αρχή της φετινής τουριστικής σεζόν, το γεγονός ότι αυτός ο θεσμός έλαβε χώρα στην Κρήτη και ιδιαίτερα στα πανέμορφα Χανιά. Τα 16 ζευγάρια που αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης θα θυμούνται για πάντα αυτή την ημέρα, η Κρήτη θα τους συντροφεύει ισόβια, μέσω των αναμνήσεων της σημερινής ημέρας. Μαζί τους θα «κουβαλήσουν» την Κρήτη πίσω στην πατρίδα τους και θα μεταφέρουν την εκπληκτική εμπειρία τους στους συμπατριώτες τους.

Οφείλουμε να αναδείξουμε την Κρήτη, τις παραλίες μας, τα πολιτιστικά μας μνημεία, τις ιδιαίτερες γεύσεις αυτού του τόπου, στο εξωτερικό και ιδιαίτερα σε δυναμικές αγορές, όπως είναι αυτή της Κίνας.

Έτσι κερδίζεται το στοίχημα του Τουρισμού, με εξωστρεφείς ενέργειες, με συντονισμένες δράσεις.

Αυτό θα διεκδικήσουμε, «λαού θέλοντος», από τις 19 Μαΐου. Βγαίνοντας με τόλμη και δυναμισμό έξω από τα σύνορα, προβάλλοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Κρήτης, στοχεύουμε στην ουσιαστική ανάπτυξη του τουρισμού».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook