Σήμερα, δόθηκε στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Πρώτα ο Άνθρωπος», το οποίοι, όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη με ανακοίνωσή της,  αποτελεί \”την αιχμή του δόρατος και την μοναδική ελπίδα για να μπορέσει ο Δήμος στις επόμενες εκλογές να αλλάξει σελίδα\”.

Δείτε εδώ το ψηφοδέλτιο

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση

Ελπίδα για κοινωνική αλληλεγγύη ώστε άστεγοι, πεινασμένοι, ανασφάλιστοι να έχουν μια διαφορετική αντιμετώπιση από τη Δημοτική Αρχή.

Για να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο το ανθρώπινο δυναμικό και η περιουσία του Δήμου, για τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών του.

Για να αναπτύξουμε μια δημιουργική και παραγωγική συνεργασία σε όλους τους τομείς με το Πολυτεχνείο, το ΤΕΕ, το ΜΑΙΧ, το ΓΕΩΤΕΕ.

Για να αξιοποιήσουμε τον επιστημονικό και τεχνικό πλούτο, τη φαντασία και την ευρηματικότητα της νεολαίας.

Για να αναλάβει ο δήμος, την προώθηση λύσεων στο ζήτημα της σχολικής στέγης, αξιοποιώντας και ξεκαθαρίζοντας νομικά τα οικόπεδα που υπάρχουν.

Για να αξιοποιήσει μελέτες που αφορούν την ενεργειακή κάλυψη δημόσιων κτιρίων με τη χρήση της ηλιακής ενέργειας.

Για να αντιμετωπίσει με ολοκληρωμένο σχέδιο τα ζητήματα της κυκλοφορίας και την χρήση των κοινόχρηστων χώρων.

Για να συμβάλει ο δήμος, στη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης και συμμετοχικών διαδικασιών με τους πολίτες ώστε να λυθούν προβλήματα μεταξύ κατοίκων και καταστηματαρχών της πόλης μέσα από ολοκληρωμένα διαχειριστικά σχέδια.

Να συμβάλει στην εικόνα μιας πόλης διακριτής σε παγκόσμιο επίπεδο, ώστε να είναι ενεργή τουριστικά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Για να αναδείξουμε τον μεγάλο πλούτο των περιαστικών δημοτικών διαμερισμάτων με δίκτυα πολιτιστικών και φυσιολατρικών διαδρομών.

Να συμβάλει ο δήμος στην ενδυνάμωση των τοπικών επιχειρήσεων, να στηρίξει την αγροτική παραγωγή και κτηνοτροφία, να δημιουργήσει δίκτυα μεταξύ πρωτογενούς και τριτογενούς τομέας.

Το ψηφοδέλτιο μας ανοίγει το δρόμο ώστε επιτέλους να πάψουν να κυκλοφορούν στον Δήμο οι ίδιοι άνθρωποι, εκείνοι οι παράγοντας που τόσα χρόνια σαν κύρια πρακτική έχουν τα έργα βιτρίνας και τις εξυπηρετήσεις ημετέρων.

Για να πάψει ο Δήμος να υποκρίνεται ότι έχει ουδέτερη στάση απέναντι στις πολιτικές των μνημονίων, ενώ στην πράξη τις στηρίζει.

Για να πάψει ο Δήμος να συμπεριφέρεται σαν φοροεισκπρακτικός μηχανισμός.

Για να αντισταθεί ο Δήμος ενεργά στις μνημονιακές πολιτικές που διαλύουν τις υπηρεσίες του, για να διεκδικήσουμε μαζί με την κοινωνία να αλλάξουν οι πολιτικές που εξαθλιώνουν τις ζωές μας.

Η ίδια η δημιουργία μας, αλλά και ο τρόπος λειτουργίας μας εγγυώνται ένα Δήμο που θα λειτουργεί με Δημοκρατία, Διαφάνεια και συμμετοχή της κοινωνίας στη λήψη και υλοποίηση αποφάσεων.

Για να δώσουμε το Δήμο σε αυτούς που τους ανήκει,

Στους πολίτες του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook