Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε για τον αγώνα αλληλεγγύης, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη (30/04) στα Περιβόλια, ανάμεσα σε Πλατανιά και Εργοτέλη.


Ο εφημέριος της Ενορίας Πλατανιά, πατήρ Δημήτριος Παρασκάκης, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Πλατανιά Λάμπρος Μαλτέζος και ο προπονητής της ομάδας Άγγελος Αναστασιάδης έκαναν κάλεσμα στον κόσμο, για να ενισχύσει τον ιερό σκοπό για τον οποίο διεξάγεται ο αγώνας.

Αναλυτικά η αναφορά της ιστοσελίδας του Πλατανιά για τη συνέντευξη τύπου:

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, αλλά και στις μεγάλες και μικρές εταιρείες, να συνδράμουν την πρωτοβουλία αλληλεγγύης (φιλικός αγώνας μεταξύ Πλατανιά Χανίων – Εργοτέλη, την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014, στις 18.00, στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων), με στόχο την οικονομική ενίσχυση του σημαντικού και πολύπλευρου φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, απηύθυναν σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο προπονητής της ομάδας Άγγελος Αναστασιάδης και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Λάμπρος Μαλτέζος. Εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης, ο εφημέριος της Ενορίας Πλατανιά, πατήρ Δημήτρης Παρασκάκης τόνισε ότι «όποια βοήθεια έρχεται προς τη Μητρόπολη είναι καλοδεχούμενη, είναι ευλογημένη».

Ειδικότερα, όλα τα έσοδα από τον φιλικό αγώνα, που διοργανώνεται μετά από πρωτοβουλία του κ. Αναστασιάδη και της Διοίκησης της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων, θα διατεθούν στα Συσσίτια και στον Ξενώνα Συνοδών Ασθενών της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, που ολοκληρώνεται αυτό το διάστημα στον χώρο του Νοσοκομείου Χανίων.

Το κεντρικό Συσσίτιο προσφέρει καθημερινά 750 μερίδες σε ανθρώπους που ζητούν χείρα βοηθείας από την τοπική Εκκλησία. Παράλληλα, καλύπτει άλλες πρώτες ανάγκες οικογενειών, όπως βρεφικά γάλατα, ενοίκια και λογαριασμούς των οικειών, χειρουργικές επεμβάσεις κ.λπ.

Ο Ξενώνας Συνοδών Ασθενών, μόλις ολοκληρωθεί, θα φιλοξενεί έως 12 άτομα – συνοδούς ασθενών, των οποίων μέλη των οικογενειών τους νοσηλεύονται στο Ίδρυμα, προκειμένου να μην επιβαρύνονται τα άτομα αυτά επιπλέον με το κόστος διαμονής και μετακίνησης.

Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε το μεσημέρι στα Γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης, στην πόλη των Χανίων.

Ο πατήρ Δημήτρης Παρασκάκης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολής μας έχει αναπτυχθεί και περιλαμβάνει τα συσσίτια, τον Ξενώνα στο Νοσοκομείο Χανίων κ.ά.. Είναι πάρα πολλές οι δραστηριότητες του φιλανθρωπικού έργου της Μητρόπολής μας και αντιλαμβάνεστε ότι, ταυτόχρονα, το έργο αυτό είναι και πολυέξοδο. Έτσι, λοιπόν, όποια βοήθεια έρχεται προς τη Μητρόπολη είναι καλοδεχούμενη, είναι ευλογημένη. Τα έσοδα αυτού του φιλικού αγώνα θα διατεθούν για τα συσσίτια της Μητρόπολής μας και για τον Ξενώνα, που βρίσκεται προς το τέλος του».

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Ο πατήρ Δημήτρης Παρασκάκης κλήθηκε, από δημοσιογράφο, να σχολιάσει τη βαθιά θρησκευτική πίστη του προπονητή του Πλατανιά και ανέφερε τα εξής: «Ο άνθρωπος αυτός έχει πίστη μέσα του. Αν αυτή την πίστη καταφέρει και τη μεταδώσει στους ποδοσφαιριστές αυτό είναι ένα θαύμα. Γιατί μέσα από την πίστη αυτών των ανθρώπων παίζονται και κερδίζονται οι αγώνες. Να κάνω, όμως, εδώ μια διευκρίνιση. Επειδή ακούμε συχνά τον προπονητή του Πλατανιά να απευθύνεται στο πρόσωπο της Παναγίας και ίσως κι εσείς να έχετε διαπιστώσει ότι κάθε μήνα κάνουμε έναν αγιασμό, μην περάσει στον κόσμο το μήνυμα ότι προσευχόμαστε για να κερδίζουμε και να χάνουν οι άλλες ομάδες. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Εμείς επικαλούμαστε την Παναγία, κάνουμε τους αγιασμούς, προσευχόμεθα, για να έχουν αυτοί οι άνθρωποι, δηλαδή ο προπονητής, οι συνεργάτες του και οι ποδοσφαιριστές, την υγειά τους, να τους χαρίζει ο Θεός δύναμη και ταυτόχρονα να φωτίζει τους ανθρώπους αυτούς να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις τη σωστή ώρα. Αυτό επικαλούμαστε. Οτιδήποτε άλλο είναι λάθος», τόνισε ο εφημέριος της Ενορίας Πλατανιά.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Α.Ε. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

Ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων Λάμπρος Μαλτέζος έκανε λόγο για«ιερό σκοπό» και ευχαρίστησε τόσο την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου για το σημαντικό έργο της, όσο και την Π.Α.Ε. Εργοτέλης για τη συμμετοχή της στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

«Στις δύσκολες εποχές που ζούμε κάποιοι συνάνθρωποί μας έχουν την ανάγκη μας. Ο ρόλος μας, ως κοινωνία, είναι να σκύψουμε πάνω από αυτούς τους ανθρώπους. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Να βοηθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Θα ήθελα να παρακαλέσω όλο τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο, να παρακολουθήσει ένα όμορφο φιλικό παιχνίδι και παράλληλα να συνεισφέρει προκειμένου να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, γιατί ο σκοπός αυτής της πράξης είναι πάρα πολύ σοβαρός», σημείωσε ο κ. Μαλτέζος.

Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Ο προπονητής της ομάδας του Πλατανιά Χανίων Άγγελος Αναστασιάδης ανέφερε, αρχικά, ότι «θα ήθελα όλος ο κόσμος να συμμετέχει. Τα δύο σωματεία συμφώνησαν, και οι Διοικήσεις και οι προπονητές, να κάνουν αυτόν τον φιλικό αγώνα για τη στήριξη των συσσιτίων της Εκκλησίας. Να διατεθούν τα χρήματα στην Εκκλησία και η Εκκλησία να τα δώσει εκεί που όντως υπάρχει ανάγκη και υπάρχει σιγουριά ότι θα πάνε σε καλά χέρια. Άρα, λοιπόν, όλος ο κόσμος καλείται να έρθει, να συμμετέχει και να δει και το παιχνίδι. Είναι δύο ομάδες, οι οποίες έμειναν στην κατηγορία. Εμείς το τελευταίο παιχνίδι το δώσαμε εκτός έδρας, δεν πανηγύρισε και ο κόσμος, ας έρθει να πανηγυρίσει σε αυτό το παιχνίδι, προσφέροντας τον οβολό του στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Είμαι σίγουρος ότι θα έχει επιτυχία αυτή η προσπάθεια που κάνουμε. Ξέρετε, όλοι λένε να βοηθήσουμε πριν από την Ανάσταση. Και συνήθως, επειδή τα αποθέματα τελειώνουν έως την Ανάσταση, γιατί όλοι τρώνε και μετά αρχίζει πάλι η περίοδος της ταλαιπωρίας και της πείνας για πολλούς συνανθρώπους μας, καλό θα είναι, μετά την Ανάσταση, να προσφέρουμε και σε αυτούς, οι οποίοι θα έχουν μείνει από «καύσιμα» όπως λένε. Είναι μια προσπάθεια, η οποία πρέπει να ευοδωθεί με τον καλύτερο τρόπο».

Ο κ. Αναστασιάδης ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια του συγκεκριμένου αγώνα θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει κάποιους ποδοσφαιριστές, τονίζοντας ότι αυτό το γεγονός αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τους φίλους της ομάδας να είναι στο γήπεδο.

«Θα έρθουν κάποια παιδιά που θα δοκιμαστούν και θα τα χρησιμοποιήσω στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Ο κόσμος θα έχει ένα λόγο παραπάνω να έρθει στο γήπεδο για να δει αυτά τα παιδιά, να έχει και αυτός μια άποψη, όπως θα έχω κι εγώ μία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Αλλά πιστεύω ότι ο σκοπός είναι καθαρά δικός μας, του καθενός. Για μένα δεν είναι κάλεσμα αυτό. Είναι υποχρέωση. Είναι υποχρέωση του καθενός να έρθει να το κάνει. Τα χρήματα του εισιτηρίου είναι πάρα πολύ λίγα. Θέλω να απευθυνθώ και στις μεγάλες εταιρείες, στους σπόνσορες, στους ανθρώπους, οι οποίοι όντως βοηθούν. Όποιος μπορεί -και όλοι έχουν τις δυνατότητες- να προσφέρουν. Να πάρουν μαζικά, εκατό, διακόσια εισιτήρια, ούτως ώστε να βοηθήσουμε και μαζικά. Αν δεν μπορούν να είναι εκεί, να βοηθήσουν με αυτόν τον τρόπο. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε επιτυχία και η επιτυχία θα είναι της πόλης».

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας μεταξύ Πλατανιά Χανίων – Εργοτέλη θα διεξαχθεί την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014, στις 18.00, στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων.

Γενική είσοδος: 5 ευρώ.

Εισιτήρια προπωλούνται από τα Γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης στα Χανίων και από τα Γραφεία της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων στον Πλατανιά (πρωινές ώρες).
Επίσης, εισιτήρια θα πωλούνται και έξω από το γήπεδο, μία ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ θα αναχωρήσει την ερχόμενη Τετάρτη, στις 17.00, από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς με προορισμό το Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων για τη μεταφορά όσων συμπολιτών μας επιθυμούν να είναι παρόντες στον συγκεκριμένο αγώνα προσφοράς και αλληλεγγύης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook