Επίσημα σήμερα η δήλωση του συνδυασμού Αλληλέγγυοι Πολίτες Γαύδου με υποψήφια Δήμαρχο την Καλλίνικου Ευαγγελία.

Η Καλλίνικου Ευαγγελία είναι μόνιμη κάτοικος Γαύδου από το 2006.

Ασχολείται με την κεραμική από το 1995. Σπούδασε την κεραμική τεχνολογία δίπλα στον Χριστόφορο Σκλαβενίτη παρακολουθώντας παράλληλα σεμινάρια στην Αθήνα. Το 2000 άνοιξε τη δική της επιχείρηση την οποία διατηρεί έως και σήμερα στην Άμπελο της Γαύδου.

Δίδαξε την κεραμική τέχνη σε ενήλικες και παιδιά, σε δημοτικά σχολεία των Χανίων αλλά και σε ιδιωτικά εργαστήρια εικαστικών τεχνών από το 1999.

Έχει συμμετάσχει με έργα της σε εκθέσεις και σε καλλιτεχνικά φεστιβάλ στην Κρήτη αλλά και Αθήνα και μέχρι σήμερα έχει μόνιμη συνεργασία με γκαλερί στην Αθήνα όπου εκθέτονται και πωλούνται τα έργα της.

Το 1990 παρακολούθησε την Σχολή Ορειβατικών Οδηγών που διοργανώθηκε από τον Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων σε συνεργασία με το ASI Αυστρίας(,) και πραγματοποιήθηκε στα Λευκά Όρη και στις Άλπεις.

Εργάστηκε ως ορειβατικός οδηγός στο Φαράγγι της Σαμαριάς αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Λευκών Ορέων, σε συνεργασία με τα περισσότερα τουριστικά πρακτορεία της Κρήτης.
Εργάστηκε επίσης στις δημόσιες σχέσεις και στο τμήμα κρατήσεων τουριστικών γραφείων μέχρι το 1999.

Από τα μαθητικά της χρόνια συμμετέχει σε κοινωνικά κινήματα της πόλης των Χανίων, και σε ομάδες αλληλεγγύης που δραστηριοποιούνται σε περιβαλλοντικά, κοινωνικά και πολιτικά θέματα.

Από το 2006 που διαμένει στην Γαύδο, ασχολήθηκε με την τεχνολογική έρευνα των χωμάτων του νησιού, αξιοποίησε τις γνώσεις της κεραμικής σε συνδυασμό με επαφές με επιστημονικά καταρτισμένα άτομα όπως αρχαιολόγοι, βιολόγοι, γεωλόγοι, αρχιτέκτονες, και ξεκίνησε την προσπάθεια ανάδειξης του βαθιά κρυμμένου πολιτιστικού πλούτου.

Στην προσπάθεια αυτή παρέα με δασολόγους αλλά και με ανθρώπους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο νησί, ξεθαφτήκαν τα παλιά μονοπάτια, και μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα, αλλά και με εθελοντισμό, επανήλθαν στην επιφάνεια οι δρόμοι των Γαυδιωτών, και παράλληλα άνοιξε ο δρόμος για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, αναδεικνύοντας τον χαρακτήρα της Γαύδου.

Σαν αντιδήμαρχος και σαν δημοτική σύμβουλος του σημερινού δημοτικού συμβουλίου, εργάστηκε συλλογικά για την ένταξη σε χρηματοδοτικά Προγράμματα σημαντικών έργων υποδομής στο νησί για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Γαύδου. (Ύδρευση, Ασφαλτοστρώσεις, Αναπλάσεις κ.λπ)

\”Το όραμά της ομάδας «Αλληλέγγυοι Πολίτες Γαύδου» είναι να χτίσει μια αλληλέγγυα κοινωνία ενάντια στον ατομικισμό και την ιδιοτέλεια\”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στον συνδυασμό «Αλληλέγγυοι Πολίτες Γαύδου» συμμετέχουν:

Βαΐλακάκη Αγγελική του Εμμανουήλ

Καμηλάκης Γεώργιος του Παναγιώτη

Κατράκη Γεωργία του Στυλιανού

Κατράκη Μαρία του Φώτη

Κουμαντατάκης Γεώργιος του Ευτυχίου

Κουριδάκης Κωνσταντίνος του Ιωσήφ

Λαμπάκης Ευστράτιος του Μιχαήλ

Μαχαιρίδου Καλλιόπη του Μιχαήλ

Μιχελαράκης Δημήτρης του Ευστρατίου

Μιχελαράκης Εμμανουήλ του Γεωργίου

Παντελάκης Μανούσος του Μιχαήλ

Παπαδάκης Γεώργιος του Βασιλείου

Παπαδάκης Λυκούργος του Βασιλείου

Στεφανάκη Μανωλία (Λίλιαν) του Μανούσου

Τζανιδάκης Ματθαίος του Αδάμ

Τζουνάρας Βασίλειος του Βασιλείου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook