Σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς καλούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Χανίων.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

Φέτος συμπληρώνονται 128 χρόνια από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών στο Σικάγο. Έκτοτε η Πρωτομαγιά αποτελεί ορόσημο για τους εργάτες όλου του κόσμου, μια παρακαταθήκη για ένα νέο κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για πραγματική χειραφέτηση των εργαζομένων από την ασυδοσία των απανταχού αφεντικών. Για να περάσει ο πλούτος στους ανθρώπους που τον παράγουν.

Η Εργατική Πρωτομαγιά δεν αποτελεί μόνο μέρα μνήμης. Είναι κάλεσμα για νέους ανυποχώρητους ταξικούς αγώνες που στόχο στο σήμερα έχουν να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την παγκόσμια κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.

Στην Ελλάδα της δημοσιονομικής επιτήρησης, της ευρωπαϊκής επιτροπείας και των μνημονίων που συνυπογράφουν κυβέρνηση , ΕΕ και ΔΝΤ, σαρώνονται εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα ενός ολόκληρου αιώνα. Για να σωθούν οι τράπεζες και τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου ντόπιου και ξένου, επιβάλλεται στον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους μια συνθήκη κοινωνικής καταστροφής: εντείνεται η ανεργία, η πείνα και η εξαθλίωση, ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία και εκχωρούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στους δανειστές.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, αλλά και κάθε εργαζόμενο και άνεργο, κάθε νεολαίο και συνταξιούχο, κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο να υψώσουμε πύργο ατίθασο απέναντι στην βεβαιότητα τους, πως θα ζήσουμε σαν σύγχρονοι δούλου του 21ου αιώνα, και να σταματήσουμε:

-Τη διαθεσιμότητα, τις απολύσεις, την αξιολόγηση
• Τις νέες περικοπές μισθών και συντάξεων
• Τα νέα χαράτσια και τους φόρους
• Την κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος
• Την φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία
• Την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Παιδείας
• Την ολοκληρωτική κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Πρόνοιας
Για να ξαναπιάσουμε το νήμα των νικηφόρων εργατικών αγώνων, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα κόσμο αλληλεγγύης, ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Μας φαίνονταν μεγάλοι όσο ήμασταν γονατιστοί. Ας εγερθούμε!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!
Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων
Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook