Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του ΠΑΜΕ για την 1η Μάη με θέμα «Κόκκινη Πρωτομαγιά Πρωτοπόρα Εργατιά», στις 19:30 στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αναφέρεται:

Η 1η Μάη είναι η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά αγωνιστικά τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ταξική πάλη με το κεφάλαιο και τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού, διατρανώνοντας την απόφαση της να συνεχίσει ως το τέλος, ως τη νίκη.

Αποτελεί σύμβολο στον αγώνα των εργαζόμενων για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Ο αιματοβαμμένος Μάης του 1886 και η ανεπανάληπτη θυσία των εργατών του Σικάγο αποτελεί οδηγό για το σήμερα και τις νέες μάχες που θα ακολουθήσουν, εμπνέει τους λαούς για τις μελλοντικές ηρωικές σελίδες που θα γραφτούν.

Η 1η Μάη μας καλεί, να προωθήσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την ενότητα της τάξης μας, για την ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση. Να δημιουργήσουμε τους όρους για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υλικές προϋποθέσεις για μόνιμη σταθερή δουλειά, για μειωμένο ωράριο και αύξηση του ελεύθερου χρόνου, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν παροχές στην υγεία, τη μόρφωση, τη λαϊκή στέγη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, περισσότερο ελεύθερο χρόνο, για μισθούς και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στο ύψος των σημερινών λαϊκών αναγκών.

Μπορούμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο αντίστοιχο του κόπου μας, της εργασίας μας, των προσδοκιών μας. Έναν κόσμο που δε θα μαστίζεται από πολέμους, από ανεργία, από ναρκωτικά, από άγχος και ανασφάλεια. Που θα ζούμε ειρηνικά, ανθρώπινα χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς καταπίεση και την βαρβαρότητα του συστήματος που ζούμε.

Είμαστε η τάξη του παρόντος και του μέλλοντος.

Παλεύουμε για την ανασυγκρότηση σε ταξική βάση του συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος.

Ανοίγουμε το δρόμο για ένα ελπιδοφόρο αύριο.

Καλούμε τους εργαζομένους, συνταξιούχους, ανέργους, νέους στην εκδήλωση για την 1ηΜΑΗ με θέμα : «Κόκκινη Πρωτομαγιά Πρωτοπόρα Εργατιά» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Απριλίου στις 19:30 στην αίθουσα συνελεύσεων του ΕΚΗ που διοργανώνει η γραμματεία του ΠΑΜΕ Ηρακλείου .

Καλούμε τους εργαζομένους, τους ανέργους ,τα σωματεία να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την 1η Μάη 10 π.μ στην πλατεία Ελευθερίας ."