Ο Αύγουστος είναι ο χρυσός μήνας για την κρουαζιέρα στο Ηράκλειο φέτος το καλοκαίρι καθώς οι ονομαστικές αφίξεις αγγίζουν τις 44.000 μία εξέλιξη που ξεπερνά κάθε προσδοκία. Επόμενος μήνας στην σχετική λίστα με τις περισσότερες αφίξεις έρχεται ο Ιούλιος με 40.000 ονομαστικές αφίξεις και ακολουθεί ο Μάιος με 23.000 και ο Ιούνιος με 22.000.

Η κρουαζιέρα στο Ηράκλειο αναμένεται να κλείσει και φέτος με θετικό πρόσημο και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κορυφαίες εταιρίες όπως η Luis, η Aida, η Costa και η Disney έχουν συμπεριλάβει για ακόμα μία σεζόν το Ηράκλειο στους προορισμούς τους. Μάλιστα σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του ΟΛΗ μέσα στο 2014 θα έχουν επισκεφθεί την πόλη περισσότεροι από 310.000 ξένοι τουρίστες.

Η αύξηση των τουριστών κρουαζιέρας είναι μία άκρως θετική εξέλιξη για την τοπικό τουρισμό καθώς η αγοραστική δύναμη των συγκεκριμένων επισκεπτών είναι μεγάλη, οπότε αναμένεται να δοθεί και φέτος το φιλί της ζωής στην ντόπια επιχειρηματικότητα.

Αν συνυπολογίσουμε μάλιστα το γεγονός ότι το Ηράκλειο είναι η πρώτη πύλη εισόδου των επισκεπτών της Κρήτης, καταλαβαίνουμε πως τα οφέλη θα είναι πολλαπλά και για άλλες περιοχές του νησιού.

Το λιμάνι του Ηράκλειο άλλωστε έχει καταστεί τα τελευταία χρόνια και home port προορισμός, δηλαδή λιμάνι έναρξης και τερματισμού κρουαζιέρας, με αποτέλεσμα η Κρήτη να προκαλεί το ενδιαφέρον τουριστών με μεγάλο οικονομικό stautus.

Flashnews.gr/ Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook