Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των μαθητών των Χανίων στο Πανελλήνιο Μαθητικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα, που διεξήχθη στην Ερέτρια της Χαλκίδας.
Η ενημέρωση για το πρωτάθλημα αναφέρει:
Έξι  πρώτες θέσεις ,δύο αργυρά και τρία χάλκινα  μετάλλια κατέκτησαν οι μαθητές της πόλης μας  επισφραγίζοντας  το ψηλό επίπεδο του αθλήματος στον τόπο  μας!
 Η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων για άλλη μια φορά αναδείχτηκε κορυφαίος σύλλογος στην Ελλάδα έχοντας την πιο εντυπωσιακή παρουσία αθλητών στο βάθρο των νικητών!
Καλογερής Γιάννης  –  Καντεράκη Μυρτώ (με δύο διακρίσεις) – Καραβιτάκη Ευαγγελία (με δύο πρώτες θέσεις) –  Βοζινάκη Ανθή και Παπαδόπουλος Αργύρης τα χρυσά μετάλλια!
Παπαδημητράκης Γιώργος αργυρό μετάλλιο .
Μαρινάκης Χρήστος, Παυλουδάκης Γιώργος ,Παπαδημητράκη Στέβη τα χάλκινα μετάλλια! 
Άλλη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του αθλήματος έγραψαν  οι μαθητές των Χανίων , στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Ερέτρια της Χαλκίδας 25-27/4/2014. 
Το Μαθητικό Σχολικό Πρωτάθλημα διοργανώνεται από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και αποτελεί την πιο σημαντική μαζική διοργάνωση στο χώρο του σκακιού. Η συμμετοχή τη φετινή χρονιά έφτασε τους 800 μαθητές οι οποίοι είχαν όλοι διακρίσεις αφού είχαν  προκριθεί από τα αντίστοιχα πρωταθλήματα των Περιφερειών τους. 
Από την Κρήτη συμμετείχαν 45 μαθητές από τους οποίους οι 33 ήταν μαθητές των Χανίων. Το επίπεδο αρκετά υψηλό μιας και βλέπαμε όλους τους πρωταθλητές να συμμετάσχουν και να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την διάκριση. Την περσινή χρονιά γράφαμε για μία πρωτοφανή στα χρονικά επιτυχία των μαθητών μας αλλά με την παρουσία τους και την επανάληψη των επιτυχιών και αυτή τη χρονιά φάνηκε ότι κάθε άλλο παρά τυχαίο δεν ήταν.  
Οι έξι πρώτες θέσεις, ένα αργυρό και τρία χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν ανέδειξαν την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων μακράν τον κορυφαίο σύλλογο στην Ελλάδα επιβραβεύοντας έτσι τις προσπάθειες του συμβουλίου αλλά και των προπονητών της. 
Αναλυτικά τώρα οι διακρίσεις ξεκίνησαν στην Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ με τέσσερα μετάλλια! 1η θέση στη γενική κατάταξη κατέκτησε ο Γιάννης Καλογερής (Δ.Σχ. Αγίας Μαρίνας) και 1ο κορίτσι η Καντεράκη Μυρτώ (1ο Χανίων) η οποία μάλιστα πήρε και διπλή διάκριση με την 2η θέση στη γενική κατάταξη, την 3η θέση κατέκτησε ο Παυλουδάκης Γιώργος (Σχολές Θεοδωροπούλου) 
Στην Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  είχαμε την εκπληκτική εμφάνιση της Καραβιτάκη Ευαγγελίας (5ο Χανίων) η οποία πήρε την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη. Είναι γεγονός ότι από τις 11 κατηγορίες μόνο η Ευαγγελία κατόρθωσε να έχει αυτή τη διάκριση κατακτώντας έτσι δύο κύπελλα ταυτόχρονα. Στην ίδια κατηγορία είχαμε τις πολύ καλές εμφανίσεις του Τσαγκαράκη Παναγιώτη (5ο Χανίων), του Βιζυράκη Σταύρου (14ο Χανίων) και του Φυντριλάκη Κυριάκου (5ο Χανίων) που πήραν την 4η , 8η και 10η θέση αντίστοιχα.
Στην Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ξεχώρισε ο Παπαδημητράκης Γιώργος (1ο Χανίων) ,όντας μοναδικός εκπρόσωπος από την Κρήτη στην κατηγορία αυτή, ο οποίος μάλιστα με  εντυπωσιακές εμφανίσεις   καθ΄ όλη τη διάρκεια των αγώνων  κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο έναντι σημαντικότατων αντιπάλων,  στην πολυπληθέστερη κατηγορία της διοργάνωσης με 84 σκακιστές . 
Στην Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ είχαμε διπλή παρουσία στο βάθρο των νικητών! Ο Μαρινάκης Χρήστος (3ο Χανίων) επιβεβαίωσε την συνεχή άνοδό του και κατέκτησε την 3η θέση σε μία δύσκολη κατηγορία, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε και η Παπαδημητράκη Στέβη (1ο Χανίων) στην κατηγορία των κοριτσιών με μια εντυπωσιακή πορεία στους τελευταίους γύρους. 
Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν και στα Γυμνάσια με την Βοζινάκη Ανθή (6ο Γυμνάσιο) να επαναλαμβάνει την περσινή της επιτυχία κατακτώντας την πρώτη θέση στην Α΄ Γυμνασίου. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Πετράκη Στέλιο με την 8η θέση στη γενική κατάταξη. 
Οι επιτυχίες έκλεισαν με τον Αργύρη Παπαδόπουλο ο οποίος κατέκτησε την 1η θέση στην Γ΄ Γυμνασίου κατακτώντας έτσι για 5η φορά την πρώτη θέση σε Πανελλήνια σχολικά πρωταθλήματα.
Στις πολύ καλές εμφανίσεις δεν μπορεί να μην προσθέσουμε τον Αντωνιουδάκη Γιώργο στα Νήπια (Φωλιά του Παιδιού) που ισοβάθμησε στην 3-4η θέση, τον Παρασκάκη Φίλιππο στην Α΄ δημοτικού που πήρε την 9η θέση, του Γεωργακόπουλου Νίκου στην ΣΤ΄δημ. που πήρε την 9η θέση και του Φυντριλάκη Σταύρου στη Β΄ γυμν. Που πήρε την 10η θέση. 
Εντυπωσιακή όμως ήταν και η παρουσία του 5ου Δημ. Σχ. Χανίων στα Πανελλήνια ομαδικά πρωταθλήματα. Η ομάδα των Χανίων έχοντας την μικρότερη σε μέσο όρο ηλικίας παιδιά μιας και απαρτίζονταν από μαθητές της Β’  και Γ΄ δημοτικού κατάφεραν να ισοβαθμήσουν στην 1η – 4η θέση της τελικής βαθμολογίας με 4 νίκες και δύο ισοπαλίες. Με την ομάδα του 5ου αγωνίστηκαν οι Φυντριλάκης Κυριάκος, Καραβιτάκη Ευαγγελία, Τσαγκαράκης Παναγιώτης και Καλιοντζάκη Εριέττα.
Μέγας χορηγός ήταν η ΑΝΕΚ LINES ,ενώ η αποστολή τελούσε υπό την στήριξη της Π.Ε Χανίων. 
1-Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 1Η ΘΕΣΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
2- Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 1Η ΘΕΣΗ ΒΟΖΙΝΑΚΗ ΑΝΘΗ
3- Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 3Η ΘΕΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (τερμα αριστερά)ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑ ΑΓΟΡΙΑ(τέρμα αριστερά).
4- Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 2Η ΘΕΣΗ , ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
5- Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 1Η ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ 3ΟΣ ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Στις απονομές ο κος  Μπέλλος -Πρόεδρος Πνευματικής Στέγης Περιστερίου)
6- Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 1ΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ 1Η ΚΑΝΤΕΡΑΚΗ ΜΥΡΤΩ (Στις απονομές ο κος  Παπαδημητράκης Γιάννης  -Πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων)
Για φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook