Επίσημη ανακοίνωση θα αποστείλει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων σε όλα τα επιμελητήρια της χώρας, σύμφωνα με την οποία θα ζητείται η καταψήφιση των κομμάτων της συγκυβέρνησης, με το σκεπτικό ότι με την πολιτική που εφαρμόζουν, οδηγούν στην εξόντωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αυτό αναφέρει σε επιστολή του ο προέδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου προς τους προέδρους επιμελητηρίων της χώρας και ζητά να προσυπογράψουν το σχετικό έγγραφο.

Ακόμη, στην επιστολή υπενθυμίζεται ότι αναμένονται «οι παραιτήσεις όλων των συναδέλφων που μετέχουν σε ψηφοδέλτια κατά τις επικείμενες αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές, αλλιώς, θα πρέπει, δεοντολογικά, να αποπεμφθούν από την επιμελητηριακή κοινότητα».

Ακόμη, επαναλαμβάνεται η θέση της ΚΕΕΕ ότι οι επιχειρηματίες όλης της χώρας θα ζητήσουν την παραίτηση του υπουργού Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, ως βασικού υπευθύνου για την άσκηση της εξοντωτικής πολιτικής κατά των επιμελητηρίων.

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογραμμίζει:

«Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Μίχαλος, όλο το προηγούμενο διάστημα τα θεσμικά όργανα των επιχειρήσεων παραπληροφορήθηκαν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, συνέβη δε και το απολύτως ακατανόητο να ζητήσει ο κ. Σαμαράς, όντας ο πρωθυπουργός της χώρας από τον πρόεδρο των Ευρωεπιμελητηρίων, κ. Βέμπερ να παρέμβει για το θέμα στην καγκελάριο της Γερμανίας, κ. Μέρκελ, λειτουργώντας ως πρωθυπουργός χώρας υπό κατοχή, τη στιγμή που στην ίδια τη Γερμανία η εγγραφή στα Επιμελητήρια είναι υποχρεωτική, αγνοώντας παράλληλα, τις υπογραφές 185 βουλευτών όλων σχεδόν των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου. Έως και σήμερα, ο πρωθυπουργός δεν το έχει διαψεύσει.

Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών μας, προχωρήσαμε σε σειρά συναντήσεων και καταφέραμε να πείσουμε για το δίκαιο του αιτήματός μας τα πολιτικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, "Ελιά" (μέσω του βουλευτή κ. Λοβέρδου) καθώς και τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Ανδρουλάκη, να προχωρήσουν στην κατάθεση τροπολογιών για την άρση των αναφερομένων στο άρθρο 48 του Ν.4111/ 2013 (ΦΕΚ Α/ 18/ 25.1.2013) περί κατάργησης της υποχρεωτικότητας εγγραφής των επιχειρήσεων στα κατά τόπους Επιμελητήρια.

Είναι αυτονόητο ότι εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, και ήδη πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, κ. Ρήγα».

newpost.gr