Με την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης και με τις διοικήσεις του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Κρήτης, συναντήθηκε σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, κ. Σεραφείμ Τσόκας.

Ο κ. Τσόκας, το πρωί συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Χανίων, κ. Μανώλη Σταματάκη, επισκέφθηκαν στα γραφεία της Πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτης, τον πρύτανη κ. Βασίλη Διγαλάκη , και τους αντιπρυτάνεις κ. Νικόλαο Νικολαίδη και κ. Γιώργο Σταυρουλάκη και συζήτησαν θέματα του Πολυτεχνείου, με ιδιαίτερη έμφαση στο περιβάλλον, την διαχείριση υδάτων, στερεών απορριμμάτων, την ενέργεια, την ανάπτυξη και την προώθηση της καινοτομίας.

Ο κ. Τσόκας, αφού αναφέρθηκε στη σημαντική δουλειά που γίνεται στο Πολυτεχνείο Κρήτης, επεσήμανε ότι στις 10 βασικές αρχές του συνδυασμού «ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», είναι η διασύνδεση των Ερευνητικών Ιδρυμάτων του νησιού με την παραγωγική διαδικασία.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχε και την εποχή που διατέλεσε Περιφερειάρχης Κρήτης με το Πολυτεχνείο σε μια σειρά καθοριστικών θεμάτων για τον τόπο, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η συνεργασία όχι απλά θα συνεχισθεί αλλά και θα επεκταθεί και στο μέλλον. Ο κ. Τσόκας τόνισε, ότι το Πολυτεχνείο θα παίξει καθοριστικό ρόλο.

Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον κ. Σταματάκη επισκέφθηκε το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του κ. Γιάννη Μαργαρώνη , τον Α΄ αντιπρόεδρο Χρήστο Μυλωνάκη και το μέλος του ΔΣ και υποψήφιο του συνδυασμού κ. Νίκο Πατεράκη.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Επιμελητήριου για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελμοτοβιοτέχνες των Χανίων και από την πλευρά του τόνισε ότι πάντα από όποιες θέσεις και αν υπηρέτησε στήριζε και στηρίζει την επιχειρηματικότητα.

Επίσης, αναφέρθηκε στην προτεραιότητα του για την ενίσχυση της εξωστρεφούς, καινοτόμου επιχειρηματικότητας, η οποία μπορεί να απελευθερώσει τη δυναμική που διαθέτει η Κρήτη και ανέπτυξε το ρεαλιστικό σχέδιο του συνδυασμού για ουσιαστική στήριξη των επαγγελματοβιοτεχνών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσόκας, ανέφερε: «Σήμερα, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων Μανώλη τον Σταματάκη επισκεφθήκαμε το Επιμελητήριο Χανίων και είχαμε μια συζήτηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου σχετικά με το επιχειρείν στα Χανιά. Εξετάσαμε λοιπόν διάφορα θέματα όπως είναι τα θέματα των εξαγωγών και την συνεργασία με την περιφέρεια και σε αυτό τον τομέα αλλά και στο τομέα των προγραμμάτων. Πέρα από αυτό τέθηκαν και θέματα όπως είναι η παράνομη πώληση εμπορευμάτων και το παραεμπόριο και διάφορα άλλα και ουσιαστικά συμφωνήσαμε στην μεταξύ μας συνεργασία και σε κεντρικό επίπεδο και σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας ώστε το επιχειρείν των Χανίων να βοηθηθεί για να μπορέσει να ανταπεξέλθει. Ένα σημαντικότατο θέμα που απασχολεί όμως και το επιμελητήριο και την Περιφέρεια είναι ο τουρισμός και στον τουρισμό θα υπάρξει ιδιαίτερη προσπάθεια για ενίσχυση των υποδομών. Γιατί ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουμε τον τουρισμό είναι να δημιουργήσουμε τις υποδομές οι οποίες θα επιτρέψουν την ανάπτυξη του»

Στη συνέχεια, ο κ. Τσόκας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Κρήτης, κ. Παντελή Πετζετάκη και συζήτησαν τα θέματα του επιμελητηρίου. Ο κ. Τσόκας, που είναι και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ανέπτυξε τον ρόλο του και την προσφορά του στο οικονομικό γίγνεσθαι της Κρήτης, υπογραμμίζοντας ότι ο ρόλος αυτός θα ενισχυθεί περαιτέρω στην νέα πορεία που διαγράφεται για το νησί.

Ο Σεραφείμ Τσόκας συνεχίζει τις επαφές του στα Χανιά και αύριο θα έχει συνάντηση με το Τμήμα Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ.