Κλιμάκιο με την κ. Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, καθώς και τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού «Κρήτη Πρώτη Δύναμη» επισκέφτηκαν περιοχές του Δήμου Αγίου Βασιλείου και συγκεκριμένα τα Ακούμια, το Μιξόρρουμα, τη Μουρνέ και το Σπήλι και συζήτησε με τους κατοίκους τα σημαντικά ζητήματα της περιοχής.

Συγκεκριμένα, για την αναβάθμιση του Νότιου Οδικού Άξονα (ΝΟΑΚ – «Αγιοβασιλειώτικος δρόμος») όπου η μελέτη για το Τμήμα Αγία Γαλήνη-Ακούμια βρίσκεται σε τελικό στάδιο (Προϋπολογισμού 1.700.000 Ευρώ) ενώ εκπονούνται και συμπληρωματικές μελέτες (Προϋπολογισμού 600.000 Ευρώ) για το υποστηρικτικό δίκτυο του Νότιου Οδικού Άξονα (Ακούμια – Άγιος Δημήτριος και Πλακιάς-Δαμνόνι-Λευκόγια και Σαχτούρια- Κρύα Βρύση). 

Επίσης, συζητήθηκε το μείζον θέμα διαχείρισης των αποβλήτων και η κατασκευή των βιολογικών καθαρισμών του Σπηλίου και Μιξορρούματος που σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Βασιλείου θα πρέπει να ενταχθούν και να δημοπρατηθούν. Τέλος, συζητήθηκαν δυνατότητες αξιοποίησης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής (Κάτω Μιξόρρουμα), καθώς και η σημασία των Κοινωνικών Δομών και Δομών Υγείας (Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης προσφάτως ολοκλήρωσε την ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας Σπηλίου Προϋπολογισμού 270.000 Ευρώ). 

Την Παρασκευή 25/4/2014 η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης κ. Μαίρη Λιονή του Συνδυασμού «ΚΡΗΤΗ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ» μαζί με τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους επισκέφτηκαν τα χωριά του Δήμου Ρεθύμνης Ρουσσοσπίτι και Χρωμοναστήρι. 

Είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής. Συζητήθηκαν θέματα όπως έργα της περιοχής που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και εκτελούνται, καθώς επίσης και έργα που είναι ενταγμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας προς εκτέλεση, όπως ο δρόμος προς Χρωμοναστήρι που βρίσκεται στο στάδιο της απαλλοτρίωσης και η μελέτη της επαρχιακής οδού προς Ρουσσοσπίτι.