Ξεκινούν άμεσα από το Δήμο Ηρακλείου οι Σημαντικές Παρεμβάσεις Ανάπλασης και Ανάδειξης του Οικισμού του Προφήτη Ηλία που θα αλλάξουν την εικόνα της όλης της περιοχή Λειτουργικά, Περιβαλλοντικά και Αισθητικά. 

Σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης υπέγραψε τη Σύμβαση με τον Ανάδοχο του έργου που προέκυψε μετά από Δημόσιο Ανοιχτό Διαγωνισμό και αφορά την:

“ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ – ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ”

Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 870.000,00 ευρώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ο χρόνος ολοκλήρωσής του είναι οι 12 μήνες.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΣΕΙΡΑ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΤΟΥ Δ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, σε δήλωσή του τόνισε ότι με το έργο αυτό Αναβαθμίζεται η περιοχή του Προφήτη Ηλία και αξιοποιούνται και αναδεικνύονται τα ιδιαίτερα και ιστορικά χαρακτηριστικά του.

Οι σημαντικές αυτές παρεμβάσεις, επεσήμανε ο Δήμαρχος, βελτιώνουν την εικόνα του οικισμού τόσο αισθητικά όσο και περιβαλλοντικά.
Η Δημοτική Αρχή συνέχισε ο κ. Κουράκης με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα μικρών και μεγάλων έργων που υλοποιούνται Αναβαθμίζει και Αναδεικνύει όλους τους οικισμούς της υπαίθρου και κατά συνέπεια την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ
Το έργο Ανάπλασης και Ανάδειξης του Οικισμού προβλέπει:

- Ανακατασκευή –ανάδειξη δρόμων συνολικού μήκους 1800 μέτρων(επίστρωση με κυβόλιθους τσιμέντου,τοποθέτηση πλακών τσιμέντου στις άκρες των δρόμων)

- Ανακατασκευή δρόμων στην περιοχή της Εκκλησίας του Προφήτη Ηλία

- Τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων όπου απαιτείται

- Επισκευή –επίστρωση σκαλοπατιών στην Πλατεία Ηρώου

- Κατασκευή –τοποθέτηση καθιστικών 

- Φύτευση δέντρων σε ειδικά διαμορφωμένα παρτέρια 

- Σύστημα άρδευσης δενδρυλλίων στη Πλατεία Ηρώου και στην περιοχή Φουντάνα – Γεώτρηση

- Τοποθέτηση δοχείων απορριμμάτων

- Κατασκευή τοιχίου στο κεντρικό δρόμο όπου θα γίνει η ανάπλαση