Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Πέμπτη 1η Μαΐου, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΝΟ, «οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι της χώρας και όλης της γης αποτίουν ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες των εργατικών αγώνων, διατρανώνοντας για μία ακόμη φορά την απόφασή τους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα για το κτίσιμο ενός κόσμου ειρηνικού, κοινωνικά δίκαιου, για τη θέσπιση και διασφάλιση ανθρώπινων και αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και θεμελιακών δικαιωμάτων για τους ανθρώπους του μόχθου και την κοινωνία γενικότερα».

Παράλληλα αναφέρονται τα προβλήματα των ναυτικών, όπως η ανεργία και σημειώνεται πως «θλιβερή σελίδα για την επιβατηγό ναυτιλία αποτελεί η συνεχιζόμενη για έξι και πλέον μήνες κοινωνική μάστιγα της απλήρωτης εργασίας και η εικόνα που παρουσιάζουν πλοία της ακτοπλοΐας να μην παρέχουν στα πληρώματά τους τα στοιχειώδη μέσα ενδιαίτησης, τροφοδοσίας, ηλεκτρικού ρεύματος κλπ. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίζεται και δεν πρόκειται να συνεχισθεί».

Για τα δρομολόγια από και προς Κρήτη δεν θα υπάρξουν προβλήματα παρά μόνο μικροαλλαγές.

Πιο συγκεκριμένα πλοίο για το δρομολόγιο Πειραιάς - Χανιά της ΑΝΕΚ θα αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 23:30 το βράδυ.

Στην ανακοίνωση της ΑΝΕΚ αναφέρονται τα παρακάτω:

Η ΑΝΕΚ -LINES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω της απεργίας της Π.Ν.Ο το Ε/Γ -Ο/Γ ”ΕΛΥΡΟΣ” θα αναχωρήσει από ΠΕΙΡΑΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 01/05/2014 προς ΧΑΝΙΑ στις 23:30.

Τα κατά λιμένα πρακτορεία ΑΝΕΚ ,παρακαλούνται για σχετική ενημέρωση επιβατών , για τους οποίους διατίθενται στοιχεία επικοινωνίας