Ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Μανώλης Συντυχάκης, από τις πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Μάη, βρέθηκε μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ μπροστά στις πύλες του εργοστασίου \”ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ\” στη ΒΙΠΕΗ, προκειμένου να υπερασπίσει το δικαίωμα των εργατών και εργατριών στην απεργία. Ο αποκλεισμός του εργοστασίου στέφθηκε με επιτυχία, αφού οι περισσότεροι εργάτες στην παραγωγή δεν μπήκαν να δουλέψουν και οι μηχανές σταμάτησαν.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, συνομιλώντας με τους εργάτες, ανέφερε ότι η εργοδοσία δεν κοιτάει ούτε αν είναι Εργατική Πρωτομαγιά, ούτε τα συμφέροντα των εργατών. Ενδιαφέρετε για το πως θα αυξήσει την κερδοφορία της ξεζουμίζοντας τον εργάτη και την εργάτρια. Αρωγός στην εκπλήρωση των επιδιώξεών τους είναι η ΕΕ και τα κόμματα που τους υπηρετούν. Οι εργάτες πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να κάνουν την απεργία δική τους υπόθεση.

Ας βγουν συμπεράσματα σήμερα 1η ΜΑΗ, ημέρα μνήμης και τιμής στους εργάτες που έδωσαν τη ζωή τους για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, την απελευθέρωση από τη μισθωτή σκλαβιά, η συγκεκριμένη επιχείρηση και η εργοδοσία της προσπάθησε να θέσει σε λειτουργία τις μηχανές. Ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσετε είναι αυτός της οργάνωσης και της πάλης. Κανένα κεκτημένο δεν χαρίστηκε και δεν θα χαριστεί. Αυτό δείχνει η 1η Μάη στο Σικάγο το 1886. Έχετε τη δύναμη, πρέπει να τη δοκιμάσετε. Να αποκτήσετε νέα εμπιστοσύνη στη δύναμή σας. Σήμερα, τώρα, μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, κατέληξε ο Μανώλης Συντυχάκης.

Η εργοδοσία της συγκεκριμένης επιχείρησης το διάστημα αυτό με φρενήρη ρυθμό δουλεύει για λογαριασμό συγκεκριμένων υποψήφιων σε δήμο Ηρακλείου και Περιφέρεια Κρήτης, ζητώντας (εκβιαστικά ή \”φιλικά\”) την ψήφο των εργατών για τους συγκεκριμένους συνδυασμούς \”που όλως τυχαία\” (;) κινούνται στον άξονα της ΕΕ, του Καλλικράτη, επιδιώκοντας την πρόσθεση των δήμων και της περιφέρειας με τις επιχειρηματικές τους βλέψεις και επιδιώξεις. Μάλιστα, ήταν τέτοιο το θράσος τους, όπου τσιράκι της εργοδοσία που είναι υποψήφιος σε συνδυασμό της περιφέρειας Κρήτης – σήμερα το πρωί – βγήκε από την επιχείρηση και μοίραζε προεκλογικά καρτελάκια στην απεργιακή φρουρά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook