Με αφορμή τη «σφαγιαστική» διαιτησία του Σπύρου Σελίμου στον αγώνα του Α.Ο. Χανιά με τον Φωστήρα στον Ταύρο ανατρέξαμε στο παρελθόν, όπου και ανακαλύψαμε κι άλλες «μεγάλες» διαιτησίες του Σπαρτιάτη ρέφερι.

Αναλυτικά μερικά από τα… έργα και ημέρες του Σελίμου:

28/2/2011

Στο ithominews.blogspot.gr βρίσκουμε δημοσίευση στην οποία αναφέρεται ότι στα Φιλιατρά «βράζουν» με τη διαιτησία του Σελίμου, στον αγώνα Δ’ Εθνικής, ανάμεσα σε Εράνη και Αστέρα Αμαλιάδας (0-0).

Αναλυτικά η σχετική δημοσίευση:

«Στα Φιλιατρά, η Εράνη δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Αστέρα Αμαλιάδας, και έμεινε στο άχαρο 0-0, ενώ η τριφυλιακή ομάδα, όπως υποστηρίζουν οι διοικούντες του συλλόγου, έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία του Σπαρτιάτη Σελίμου, του οποίου σε ανακοίνωση που εξέδωσαν την χαρακτηρίζουν «σφαγιαστική», ενώ επισημαίνουν ότι εάν ξανασυναντήσουν στη συνέχεια του πρωταθλήματος τέτοια εχθρική διαιτησία θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους!!!

­Η ήττα Εργοτέλη ελέω Σελίμου

Στις 3 Δεκεμβρίου 2011 ο Εργοτέλης βίωσε στο… πετσί του την αδικία από τον Σπαρτιάτη ρέφερι. Για να θυμηθείτε τι είχε γράψει για το ματς το Flashnews.gr πατήστε ΕΔΩ.

Σε άλλα δημοσιεύματα βρίσκουμε αναφορά για ένταση στα αποδυτήρια όταν ο Νίκος Καραγεωργίου περίμενε τον Σελίμο για να του διαμαρτυρηθεί έντονα για τη διαιτησία του και το πέναλτι που δεν έδωσε σε ανατροπή του Μπούντιμιρ από τον Ζουέλα.

Στη συνέντευξη τύπου ο τότε προπονητής του Εργοτέλη είχε δηλώσει:

«Παρά την καλή προσπάθεια που καταβάλαμε δεν πήραμε ούτε ένα βαθμό. Η στενοχώρια είναι διπλή γιατί συμβαίνουν πράγματα κατά της ομάδας μας και δεν ξέρω το λόγο. Χάσαμε τις λίγες ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν, όμως δεν είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Αν παρακολουθείτε τα παιχνίδια του Εργοτέλη, θα ξέρετε την αντιμετώπιση που έχει η ομάδα μας. Αν τα δούμε αντικειμενικά τα πράγματα, θα καταλάβετε. Αν έχετε άλλη αντίληψη για τις φάσεις, τότε μάλλον θα φοράτε μπλε και άσπρα γυαλιά. Αν δεν το αναφέρω, δεν θα το γράψετε κάποιοι για τα πέναλτι. Κάθε Κυριακή κάποιοι δυστυχώς δεν τα βλέπουν».

Ο Μάριο Μπούντιμιρ τότε στην «Πατρίδα» είχε δηλώσει:

«Ήταν πέναλτι που δεν έδωσε ο διαιτητής γιατί δεν το είδε ή δεν ήθελε να το δει. Ο Ζουέλα με αγκάλιασε και με έριξε και με τα δυο χέρια κάτω. Δεν είναι όμως μόνο ο διαιτητής αλλά και ο βοηθός ο οποίος ήταν κοντά στη φάση και δεν έδωσε τίποτα. Είναι κρίμα που δεν πήραμε ούτε ένα βαθμό. Στα δυο τελευταία παιχνίδια εκτός έδρας οι διαιτητές κάνουν λάθη εις βάρος όμως και αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να προσέχουν πιο πολύ. Είναι κρίμα για την προσπάθεια που κάνουμε και την όρεξη που έχουμε. Δε μπορούμε όμως να γυρίσουμε πίσω».

Στις 6/12/2011 το «Έθνος» αναφέρει ότι ο Σελίμος πάει για… ξεκούραση, καθώς… διέπρεψε στο Ατρόμητος-Εργοτέλης.

«Σφαγή Δράμας σε Γιάννινα»

Τον Μάρτιο του 2012 στη Δράμα κάνουν λόγο για «σφαγή» της Δόξας από τον Σελίμο στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το dramagoal αναφέρει σχετικά:

«Κατάφερε να βγάλει τη ψυχή του ΠΑΣ Γιάννενα, παρότι αγωνίστηκε με δέκα παίκτες λόγω της άδικης αποβολής του Χρήστου Αραβίδη, αλλά χρειάστηκε να νικηθεί από ένα πέναλτι η Δόξα Δράμας για να χάσει με σκορ 1-0 κι αυτή η ήττα είναι καταδικαστική. Πρωταγωνιστής του αγώνα ο Σπύρος Σελίμος, ο οποίος κατάφερε να βγάλει σε έξι λεπτά δύο κίτρινες κάρτες στον έμπειρο επιθετικό και άφησε με αριθμητικό μειονέκτημα τους μαυραετούς για πενήντα λεπτά με αποτέλεσμα να μην αφήσει τη Δόξα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το αποψινό παιχνίδι…»

«Τελειώστε τους Σελίμους γιατί γελάει η Ελλάδα μαζί τους»

Μάλιστα υπήρξε και ανακοίνωση των φιλάθλων της Δόξας Δράμας για Σελίμο.

Αναλυτικά:

«Στο ίδιο έργο θεατές λοιπόν. Αφού η Δόξα είναι τελευταία. Αφού η Δόξα είναι νεοφώτιστη. Αφού η Δόξα παίζει Τετάρτη-Κυριακή συνέχεια.

Αφού η Δόξα δεν παίζει στην φυσική της έδρα διότι ανέβηκε στην Super League τον Νοέμβριο και δεν πρόλαβε να φτιάξει το γήπεδο της.

Αφού η Δόξα δεν διαμαρτύρεται. Αφού η Δόξα σέβεται τους \”θεσμούς\”. Αφού λοιπόν θεωρείται το εύκολο θύμα για κάποιους.

Ε, δεν πειράζει ας την καταδικάσουμε, δεν έγινε και τίποτα.  Κύριοι τέλος, μέχρι εδώ, ΕΛΕΟΣ !!Τελειώστε τους Σελίμους γιατί γελάει η Ελλάδα μαζί τους.

Εμείς όπως κάθε Τετάρτη και κάθε Κυριακή θέλουμε η ομάδα μας να αγωνίζεται για  να  κερδίσει όποιον αντίπαλο και να έχει απέναντι της».

Ολ. Βόλου για Σελίμο

Τον Φεβρουάριου του 2013 ο Ολυμπιακός Βόλου κάνει «διπλό» στο Καυτανζόγλειο επί του Ηρακλή με 1-0 αλλά ο Σύνδεσμος Φίλων Ολυμπιακού Βόλου βγάζει ανακοίνωση για τον Σελίμο:

«Μετά τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας μας, την Τετάρτη στο Καυτατζόγλειο σε μια εχθρική έδρα, όπου η φιλοξενία ήτανε κάκιστη,……όπου οι παίκτες μας δέχθηκαν επιθέσεις στα αποδυτήρια όπως και οι 200 οπαδοί μας στα επίσημα του Σταδίου, με ένα διαιτητή τον κ. Σελίμο, τον άνθρωπο του Δούρου, του Μπριάκου και του Παναθηναϊκού να δίνει ρεσιτάλ αδικίας και καταπάτησης των θεσμών και κανονισμών…».

Παράπονα Καλαμάτας

Πιο πρόσφατα (16/02/2014) παράπονα για τον Σελίμο υπήρξαν από την Καλαμάτα, για το ντέρμπι του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής με την Ένωση Ερμιονίδας.

Το sportstonoto αναφέρει σχετικά:

«Με τον Σπύρο Σελίμο τα έχουν στη Μαύρη Θύελλα, τόσο για την αυστηρή αποβολή του Γιάννη Καλογερόπουλου στο 65ο λεπτό του αγώνα με την Ερμιονίδα, αλλά και γενικότερα με την διαιτησία του στο ντέρμπι της Κυριακής στην Παραλία.»

Λ. Αντ.
Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook