Σύσκεψη με αντικείμενο τη «Στρατηγική Ανάπτυξης του Πρωτογενούς Τομέα», πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρία Καλογεράκη.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος Θραψανού, συμμετείχαν οι γεωτεχνικοί τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους αγρότες ενός κατεξοχήν αγροτικού Δήμου, τονίστηκε η βούληση της Δημοτικής Αρχής για τη στήριξη και την προώθηση του αγροτικού τομέα, σε συνεργασία με τους παραγωγούς και τους επιστήμονες του κλάδου που εργάζονται στην περιοχή, οι οποίοι γνωρίζουν καλά τις ιδιαίτερες συνθήκες και τις ανάγκες που παρουσιάζει.

Επιπλέον, ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις καλλιέργειες, κύριες και εναλλακτικές, στις οποίες θα πρέπει να δοθεί βάρος για την ανάπτυξη της περιοχής, καθώς και για τις νέες μορφές οργάνωσης των παραγωγών, ώστε να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Παράλληλα, συζητήθηκαν δράσεις στήριξης και προώθησης των καλλιεργειών με έμφαση στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων. Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έγινε και στη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με την Παιδεία και την εκπαίδευση στην περιοχή, μέσα από πρωτοβουλίες του Δήμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook