Στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων βρέθηκε σήμερα Παρασκευή 2 Μαίου 2014, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, συνοδευόμενος από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού «Κρήτη – Πρώτη Δύναμη».

Ο κ. Βουλγαράκης, συνομίλησε με τον Διευθυντή του ΜΑΙΧ κ. Γιώργο Μπαουράκη, αλλά και το προσωπικό του ιδρύματος, οι οποίοι ανέπτυξαν προς τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη τις προτάσεις τους που θα πρέπει να υλοποιηθούν, μέσω της νέας προγραμματικής περιόδου (ΣΕΣ), ούτως ώστε, όπως υποστήριξαν, «το ίδρυμα να συμβάλει ακόμη περισσότερο στην ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα στο Νομό».Προτάσεις με τις οποίες συμφώνησε ο κ. Βουλγαράκης.

Ειδικότερα, οι προτάσεις αφορούσαν την ανάπτυξη του Περιφερειακού Κέντρου πιστοποίησης αυθεντικότητας και ασφάλειας του Κρητικού μελιού, την πιστοποίηση ποιότητας και αυθεντικότητας του ελαιολάδου, καθώς και τις συμπληρωματικές υποδομές για την εφαρμογή διαγνωστικών μεθόδων ανίχνευσης ιολογικών προσβολών σε καλλιέργειες και πολλαπλασιαστικό υλικό λαχανικών και οπωροκηπευτικών προς τη δημιουργία διαγνωστικού κέντρου ανίχνευσης φυτοπαθογόνων.

Παράλληλα, ο κ. Βουλγαράκης, επισκέφθηκε και τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, όπου συζήτησε με τον Διευθυντή κ. Κώστα Μπατάκη αλλά και τους εργαζόμενους της υπηρεσίας, οι οποίοι του εξέθεσαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook