Στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, παρουσιάστηκαν σήμερα από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σεραφείμ Τσόκα και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, κ. Δανδουλάκη, οι υποψήφιοι του συνδυασμού “Κρήτη Μπορούμε”, στην Π.Ε. Ρεθύμνου.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κρήτη Μπορούμε», Σεραφείμ Τσόκας μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Παρουσιάζουμε και επίσημα σήμερα, τους υποψήφιους του συνδυασμού μας στο Ρέθυμνο. Και είμαι πραγματικά πολύ ευχαριστημένος και ικανοποιημένος από την ομάδα που συνθέσαμε.

Πρώτα από όλα, ευχαριστώ τον Κώστα Δανδουλάκη, για την παρουσία του στο ψηφοδέλτιο μας. Αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά να βρίσκεται κοντά μας και να είναι ένας βασικός συνεργάτης και συνοδοιπόρος στην προσπάθεια μας να αλλάξουμε την Κρήτη.

Η βοήθεια του και η επιμονή του στο να καταρτίσουμε ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο νίκης στο Ρέθυμνο, απέδωσε. Και σήμερα, έχουμε μπροστά μας ανθρώπους, με όρεξη για δουλειά, ήθος και συνέπεια και πάνω από όλα αγάπη για τον τόπο τους, έτοιμους να δώσουν τα μέγιστα για την επιτυχία του τόπου μας.

Ο Κώστας Δανδουλάκης, απόστρατος υποναύαρχος του Λιμενικού Σώματος και σημαντική προσωπικότητα, όχι μόνο στο Ρέθυμνο, αλλά και σε όλη την Κρήτη, γνώστης των προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της καθημερινότητας των πολιτών, είναι ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης μας στο Ρέθυμνο, και είμαι σίγουρος ότι το ήθος του, την επάρκεια και την ευγένεια του θα την εκτιμήσουν όλες οι Ρεθυμνιώτισσες και οι Ρεθυμνιώτες.

Διαθέτουμε ένα ψηφοδέλτιο που αποτελείται από ικανούς και επιτυχημένους στον τομέα τους ανθρώπους. Με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, διακριτές παρουσίες είναι ένα ανεξάρτητο και διακομματικό ψηφοδέλτιο. Αφήσαμε στην άκρη τις πολιτικές ταυτότητες μας και τα μοναδικά διαπιστευτήρια που ζητήσαμε ήταν αυτά της ικανότητας και της εντιμότητας».

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, κ. Δανδουλάκης, κατά την παρουσίαση, είπε:

«Οι φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να φέρουν ένα και μόνο μήνυμα: Η Κρήτη Μπορεί να τα καταφέρει. Μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες, κρυφές ατζέντες και προσωπικές στρατηγικές, πρακτικές που έχουν πληγώσει στο παρελθόν την αυτοδιοίκηση. Πάνω από κόμματα και χρώματα, η Κρήτη μπορεί να βρει τη θέση που της αξίζει. Ήρθε ο καιρός για ρήξεις με νοοτροπίες του παρελθόντος, για μεγάλες αλλαγές, αλλαγές ωστόσο, οι οποίες δεν θα έρθουν από μόνες τους, θα τις φέρουμε εμείς, οι πολίτες του Ρεθύμνου, της Κρήτης.

Ο ρόλος της Περιφέρειας είναι πολύ σημαντικός σε αυτή την προσπάθεια. Η Περιφέρεια αποτελεί ένα «εργαλείο» ανάπτυξης, προόδου, οικονομικής και κοινωνικής, ένα εργαλείο που δυστυχώς έχει μείνει ανεκμετάλλευτο. Βάζοντας τον πήχη ψηλά, αλλά θέτοντας παράλληλα στόχους εφικτούς, ρεαλιστικούς, καταθέτουμε μια γνήσια αυτοδιοικητική πρόταση. Όλοι εμείς, από κάθε γωνιά της Κρήτης που ενώσαμε τις δυνάμεις μας, διαθέτουμε διαφορετική πολιτική προέλευση, ωστόσο η ιδεολογία μας αυτή τη φορά ταυτίζεται και περιγράφεται με μια μόνο λέξη: «ΚΡΗΤΗ».

Ο αγώνας μας, ένας αγώνας έντιμος, καθαρός, στοχεύει στο να κάνουμε το όνειρο κάθε Κρητικού, πραγματικότητα. Να απογειώσουμε την δυναμική της Κρήτης, να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Προερχόμαστε μέσα από την κοινωνία, ζούμε σε αυτήν, γνωρίζουμε τα πραγματικά προβλήματα του τόπου. Ανεργία, αυξανόμενη φτώχεια, οικονομικός μαρασμός περιοχών και επαγγελματικών κλάδων. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα -πέραν της γενικότερης κρίσης-, της απουσίας στρατηγικού σχεδιασμού από πλευράς Περιφέρειας.

Ο κ. Αρναουτάκης αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων. Διαχειρίστηκε παθητικά, δεν διεκδίκησε, δεν μπόρεσε να βγάλει την Κρήτη μπροστά με όραμα και δυναμισμό. Αυτά αλλάζουν μετά τις εκλογές. Αναβαθμίζουμε την διαχειριστική ικανότητα της Περιφέρειας, καταπολεμώντας τη γραφειοκρατία. Βάζουμε στο επίκεντρο τον πολίτη, απλώνοντας ένα δίχτυ προστασίας πάνω από την κοινωνία και κυρίως πάνω από τα πιο ευάλωτα τμήματα της. Επιδιώκουμε την βιώσιμη, αειφόρο ανάπτυξη για ολόκληρη της Κρήτη, με αιχμή του δόρατος τον Τουρισμό και την Πρωτογενή Παραγωγή.

Προτείνουμε θέσεις κοστολογημένες, μέσα από ένα μελετημένο χρηματοδοτικό πλάνο. Δίνουμε έμφαση στις δομές και στις υποδομές, τα μεγάλα έργα που έμειναν στάσιμα, χωρίς τα οποία δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος. Προωθούμε την εξωστρέφεια και την καινοτομία στην επιχειρηματικότητα. Χρειαζόμαστε επιχειρήσεις που θα πρωτοπορούν με κινητήριο δύναμη τους δημιουργικούς και παραγωγικούς Κρητικούς. Η Κρήτη έχει αποδείξει την αξία της στο παρελθόν. Ήρθε η ώρα να το ξανακάνει. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε».

Μετά την παρουσίαση, ακολούθησε ο αγιασμός και τα εγκαίνια των γραφείων του συνδυασμού «Κρήτη Μπορούμε» στο Ρέθυμνο, που βρίσκονται στην οδό Κουντουριώτη 120.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook