Οι υποψήφιοι της δημοτικής ενότητας και των κοινοτήτων Θερίσου με το συνδυασμό Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος, παρουσιάζονται προτάσσοντας σειρά προγραμματικών στόχων για την περιοχή τους.

Συμμετέχουμε στην Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος με στόχο και πρόγραμμα:

– Για την υπεράσπιση του νερού ως δημόσιο μη εμπορεύσιμο αγαθό, για νερό φθηνό και ποιοτικό για όλους, με εξορθολογισμό της τιμολογιακής πολιτικής. Για ύδρευση, άρδευση και αποχέτευση που θα καλύπτουν τις ανάγκες στο σπίτι και στο χωράφι με όρους οικονομίας των υδάτινων πόρων μας και με σεβασμό στο περιβάλλον.

– Για ένα Δήμο εμπόδιο σε κάθε σχέδιο για κλείσιμο, μειώσεις και συγχωνεύσεις σχολείων της περιοχής μας παρά τη θέληση των κατοίκων και τις ανάγκες της περιοχής.

– Για τη στήριξη και τη διεκδίκηση μαζί με τους πολίτες πρωτοβάθμιων δομών υγείας.

– Για να ολοκληρωθεί επιτέλους το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που θα καθορίσει τις χρήσεις γης και θα δώσει κατευθύνσεις για την εγκατάσταση βιοτεχνικών δραστηριοτήτων σε αρμονία με την πρωτογενή παραγωγή και τη ζωή στους οικισμούς.

– Για οδικό δίκτυο και πεζοδρομήσεις για την ασφαλή και ανθρώπινη κυκλοφορία πεζών και οδηγών, για αξιοπρεπή μαζική συγκοινωνία που θα φέρει τους οικισμούς μας κοντά στο κέντρο.

– Για την προστασία του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος και την ανάδειξη του φυσικού κάλλους του τόπου μας, για τη δημιουργία φορέα διαχείρισης του υδροβιότοπου της λίμνης της Αγιάς, όπως προβλέπεται από το Natura.

– Για την ανάπτυξη του ήπιου προσαρμοσμένου στο φυσικό περιβάλλον τουρισμού και του αγροτουρισμού, για την ισόρροπη ανάπτυξη που θα μειώσει την ανεργία.

– Για το σχεδιασμό και χάραξη δικτύου πολιτιστικών-φυσικών διαδρομών με την ανάδειξη και την προστασία αρχαιολογικών χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς.

– Για τη δημιουργία και συντήρηση χώρων άθλησης και αναψυχής σε κάθε τοπική κοινότητα.

Συμμετέχουμε στην Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος:

Γιατί υπερασπιζόμαστε μια πραγματική αυτοδιοίκηση από τους ίδιους τους δημότες, με ενεργοποίηση των τοπικών συμβουλίων, με λαϊκές συνελεύσεις των τοπικών κοινωνιών πριν από κάθε απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Γιατί είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τον τόπο μας και να συμβάλλουμε σε μια μεγάλη συνολικότερη αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα μας και η κοινωνία.

Γιατί, σε αντίθεση με την πολιτική των μνημονίων και της νεοφιλελεύθερης επίθεσης που έχει κουρελιάσει τη χώρα και έχει βυθίσει την κοινωνία στην πιο βαθιά κρίση, εμείς πιστεύουμε ότι πραγματική ανάπτυξη σημαίνει Πρώτα ο Άνθρωπος!

Οι υποψήφιοι σύμβουλοι της Δημοτικής Ενότητας Θερίσου: Βρεττός Δημήτρης, αρχιμάγειρας, Κοκοβλής Γιώργος, καλλιτέχνης-κεραμίστας, Κουκουβιτάκης Στέλιος, αγρότης, Λεβεντάκης Αριστείδης, συνταξιούχος, Μπαρμπαγιάννη Βάσω, παιδαγωγός, Ντουντουνάκης Μανώλης, πολιτικός μηχανικός, Παττακός Παναγιώτης, εκπαιδευτικός, Φραγκιαδάκης Νίκος του Γεωργίουσυνταξιούχος ΟΤΕ.

Οι υποψήφιοι της Τοπικής Κοινότητας Περιβολίων Κυδωνίας: Περράκης Μανώλης, σπουδαστής ΤΕΙ, Ανδρουλάκης Σπύρος, άνεργος, Πινακουλάκη Αικατερίνη, συνταξιούχος.

Οι υποψήφιοι της Τοπικής Κοινότητας Αγιάς: Αποκορωνιωτάκη Αθηνά, ξενοδοχοϋπάλληλος, Ζουρίδης Γιώργος, δημ. υπάλληλος, Ηλιάκης Σπύρος, ασφαλιστικός σύμβουλος, Τσιραντωνάκης Γιάννης, συνταξιούχος.

Η υποψήφια της Τοπικής Κοινότητας Βαμβακόπουλου: Μαρκουλάκη Σταυρούλα, συντ. αρχαιολόγος.

Οι υποψήφιοι της Τοπικής Κοινότητας Βαρύπετρου: Σταθοπούλου Μαίρη, καθηγήτρια Πληροφορικής, Κουρνιδάκη Ελένη, φυσικοθεραπεύτρια- εκπαιδευτικός, Μπουτζαλής Μπάμπης, ιδ. υπάλληλος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook