Πατέλες..Μια γειτονιά που μεγάλωσα ,έπαιξα ,πήγα σχολείο ,όπου έχω το ιατρείο μου και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά εγώ και ο πατέρας μου. 
Μια γειτονιά που κατοικείται κυρίως από πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία ,ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς.
Μια γειτονιά που δεν έχει πράσινο ,δεν έχει δρόμους ,δεν έχει πεζοδρόμια και έχει απαρχαιωμένο αστικό εξοπλισμό.
Μια γειτονιά που οι κάτοικοι άκουγαν για έργα σε άλλες γειτονίες ,για αναπλάσεις ,για πεζοδρομήσεις και αυτοί έργα δεν έβλεπαν.
Και ξαφνικά πριν ένα χρόνο ήρθαν οι μπουλντόζες!
Ανάπλαση της οδού Ολύμπου! Τοποθέτηση δικτύων ύδρευσης και ηλεκτροδότησης! Ενθουσιασμός και χαρά! Επιτέλους μας θυμήθηκε ο Δήμαρχος μας έστω και μετά από 10 χρόνια δημαρχίας! Θα γίνουμε κι εμείς Ηράκλειο!
Αλλά φευ! Ένα χρόνο μετά την έναρξη των έργων για την ανάπλαση της οδού Ολύμπου, του κεντρικότερου δρόμου των Πατελών, με πολλά μαγαζιά, ο δρόμος παραμένει ακόμη κλειστός!
Κάτοικοι και καταστηματάρχες έχουν φθάσει σε απόγνωση! Η πρόσβαση στα σπίτια γίνεται μετ` εμποδίων και με κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα μεγάλων και μικρών. Τα μαγαζιά μας κλείνουν και οι υποσχέσεις για σύντομη αποπεράτωση του έργου, παραμένουν υποσχέσεις.
Όπου κι αν απευθυνθήκαμε (Δήμαρχος, αντιδήμαρχος, εργολάβοι κλπ) βρίσκουμε κλειστές πόρτες.
Δυστυχώς είμαστε άτυχοι. Τα μαγαζιά μας είναι καφενεία, εμπορικά, σουβλατζίδικα, οπωροπωλεία, φαρμακεία, ιατρεία..Δεν είναι μαγαζιά που προτιμά ο Δήμαρχος. Γιατί τότε είναι σίγουρο ότι θα είχε βρει τάχιστα τη λύση!
Και το ερώτημα είναι : Τώρα τί κάνουμε;
Νομίζω ότι τη λύση θα πρέπει να μας τη δώσει ο θρύλος για το Γιοφύρι της Άρτας.
Να χτίσουμε στα θεμέλια των έργων τη γυναίκα του πρωτομάστορα ή καλύτερα τον ίδιο τον πρωτομάστορα, μπας κ το έργο επιτέλους τελειώσει!

Αθήνα Σπανάκη Κοχιαδάκη
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ηρακλείου με τον συνδυασμό \”Δύναμη Πολιτών\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook