Υλικά

• 300 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
• 100 γρ. αλεύρι σκληρό
• 100 γρ. βρώμη
• 140 ml. παρθένο ελαιόλαδο
• 140 ml. λευκό ξηρό κρασί
• ½ κ. γλυκού σόδα
• 2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1 κ. γλυκού ζάχαρη
• ½ κ. γλυκού αλάτι
• ½ κ. γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
• Σουσάμι

Εκτέλεση

Σε μπασίνα (λεκάνη), ενώνουμε το κρασί με το ελαιόλαδο τη σόδα, το αλάτι, τον κόλιανδρο και τη ζάχαρη. Με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός αναδεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Παράλληλα, έχουμε ενώσει τα άλευρα με το μπέικιν και τη βρώμη και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μίγμα του ελαιολάδου. Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

Το μίγμα δεν πρέπει να ζυμωθεί πολύ. Μόλις το αλεύρι απορροφηθεί από τα υγρά τότε αμέσως σταματάμε. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά «φυτιλάκια» και κυλινδρίζουμε στο σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 25 λεπτά.