Ο Αλβάρο Μεχία μιλώντας στο «Goal News» έκανε απολογισμό της σεζόν που μόλις τέλειωσε και αναφέρθηκε στο μέλλον του.

Αρχικά, κάνοντας απολογισμό της σεζόν, τόνισε: «Είναι ωραίο το συναίσθημα τού να έχεις πετύχει τον στόχο σου και να έχεις κάνει καλά τη δουλειά σου. Ηταν καλή σεζόν για εμάς και ο βαθμός υψηλός. Είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα σώθηκε» και πρόσθεσε: «Η συμπεριφορά της ομάδας στη διάρκεια της σεζόν ήταν η πρέπουσα, η σωστή, ήμασταν ανταγωνιστικοί. Αποδώσαμε πολύ καλά κατά διαστήματα και είναι πολύ σημαντικό που εκτός του ότι τερματίσαμε για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου στην έβδομη θέση, ήμασταν επικεφαλής του συνόλου των ομάδων που βρίσκονται πίσω από τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ, τον Ατρόμητο, τον Αστέρα, ένα σύνολο ομάδων που παίζουν πρακτικά επί ίσοις όροις εξαιτίας των οικονομικών αδυναμιών».

Στη συνέχεια ο Ισπανός έβαλε στη «ζυγαριά» τους δύο τεχνικούς με τους οποίους συνεργάστηκε, Γιάννη Πετράκη και Μαρίνο Ουζουνίδη: «Η αρχή της σεζόν ήταν πάρα πολύ καλή. Οι έπαινοι έρχονταν από όλες τις μεριές, μέχρι που μας θεωρούσαν και υποψήφιους για είσοδο στα πλέι οφ. Ισως όλα αυτά τα καλά λόγια να μας αποπροσανατόλισαν κάπως από τον στόχο μας και άρχισε η πτώση μας. Τότε αλλάξαμε προπονητή, γιατί είναι δεδομένο πως χρειαζόμασταν μια αλλαγή και στο ποδόσφαιρο είναι ευκολότερο να φύγει ο προπονητής παρά οι παίκτες όταν έρχονται συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα, αλλά τόσο ο Γιάννης Πετράκης όσο και ο Μαρίνος Ουζουνίδης πρόσθεσαν πράγματα στην ομάδα και βοήθησαν στην επίτευξη της παραμονής. Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για τη δουλειά που έκαναν αμφότεροι».

Αναφορικά με την προσωπική του παρουσία, εμφανίστηκε ικανοποιημένος: «Μου πήρε κάποιο χρόνο να μπω στη δυναμική της ομάδας. Είχα χάσει την προετοιμασία και ήρθα σ\’ ένα νέο περιβάλλον. Σιγά σιγά κέρδισα θέση βασικού και έπαιξα σε όλα τα παιχνίδια που ήμουν διαθέσιμος. Είμαι ικανοποιημένος με την παρουσία μου και την απόδοσή μου και νιώθω πως πρόσθεσα και εγώ ένα λιθαράκι για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Από κει και πέρα, η παρουσία των νεαρών παικτών ήταν ένα από τα κέρδη των Κρητικών, με τον Μεχία να δηλώνει: «Ο Εργοτέλης έχει πολύ καλή βάση νεαρών ποδοσφαιριστών και αυτό αποδεικνύεται από τις μεταγραφές τους και το ενδιαφέρον που δείχνουν γι\’ αυτούς οι μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παρά το νεαρό της ηλικίας τους και την απειρία τους στην πρώτη κατηγορία έδειξαν την απαραίτητη προσωπικότητα και ωριμότητα όταν έπρεπε. Οι άνθρωποι που δουλεύουν μαζί τους από μικρά παιδιά -όταν μπαίνουν στην ακαδημία του Εργοτέλη είναι οκτώ, δέκα, έντεκα, δώδεκα ετών- πρέπει να είναι πολύ περήφανοι γι\’ αυτούς τους παίκτες».

Οσο για το μέλλον του, έδωσε προτεραιότητα στον Εργοτέλη: «Με τον σύλλογο βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του συμβολαίου μου, που ολοκληρώνεται. Το πρώτο που ήθελα να κάνω ήταν να μιλήσω με τον Εργοτέλη επειδή μου αρέσει πολύ εδώ, το κλίμα της ομάδας και από σεβασμό. Αν δεν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε τότε θα κοιτάξω τις άλλες επιλογές που θα εμφανιστούν».

πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook