Σε μια είδηση που κάνει τον σπορ ανταγωνισμό να σκιάζεται, η Ferrari δουλεύει ήδη το πιο ακραίο κομψοτέχνημα που έχει βγει ποτέ από το Μαρανέλο.

Η σκληρή και άγρια εκδοχή με τα χαρακτηριστικά που προσιδιάζουν σε σιρκουί προσθέτει δύο «Χ» στη LaFerrari, πώς αλλιώς να τιμηθεί το γεγονός ότι η φίρμα ετοιμάζει έναν V6 turbo κατευθείαν από την επικράτεια της F1 για τον νέο δαίμονα;

Σε κάτι που θα μοιάζει λοιπόν με Formula 1 για πολίτες, η LaFerrari ΧΧ αναμένεται να κόψει κάθε δεσμό με τα παλιά και να ανοιχτεί σε ένα νέο μηχανοκίνητο σύμπαν για πολύ λίγους.

Και για να εκτιμήσουμε το «κτηνώδες» της ΧΧ, ώρα να θυμηθούμε πόσο αναπάντεχα γρήγορη είναι η «κανονική» LaFerrari. Έχουμε και λέμε λοιπόν, ο V12 των 6,3 λίτρων αποδίδει 789 ίππους, την ίδια στιγμή που το σύστημα Hy-Kers ρίχνει στη μαρμίτα άλλα 161 αλογάκια.

Με το 7τάχυτο κιβώτιο να μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς, η LaFerrari είναι ικανή να επιταχύνει από τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα, φτάνοντας στα 200 χλμ/ώρα κάπου 4 δευτερόλεπτα αργότερα, και αγγίζει τελικές πάνω από τα 350 χλμ/ώρα.

Αργή δεν τη λες με τίποτα! Και μάλιστα είναι τόσο γρήγορη που έκανε την εκπρόσωπο της Ferrari, επικεφαλής του τμήματος Sporting Activity Department, Antonella Coletta, να παραδεχτεί ότι ακόμα και με τον V6 της F1 δεν είναι εύκολο να γίνει γρηγορότερη!

Αν και δεν υπάρχει ακόμα επίσημη επιβεβαίωση των φημών που κάνουν τον γύρο του κόσμου για αντικατάσταση του V12 με τον V6 από τα μονοθέσια της Ferrari στην F1, το ίντερνετ έχει πάρει φωτιά από το υλικό με τα δοκιμαστικά της μασκαρεμένης LaFerrari που κάνει έναν πολύ V6 turbo θόρυβο!

Ακόμα όμως κι αν τελικά απορριφθεί η ιδέα, το γεγονός ότι η Ferrari δοκιμάζει κινητήρες της Formula 1 δείχνει πόσο σοβαρά έχει πάρει το project, επιδιώκοντας να κάνει την ΧΧ εκδοχή αφάνταστα γρήγορη.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook