Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης και εκ νέου υποψήφια με το Συνδυασμό «ΚΡΗΤΗ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ», κα Μαρία Λιονή, μαζί με υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους επισκέφτηκε την Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014, τις περιοχές Επισκοπή, Αργυρούπολη και Μυριοκέφαλα

Η κα Λιονή είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους των ανωτέρω περιοχών για το ΒΟΑΚ καθώς και τα έργα αποκατάστασης και συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου από την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης. Ειδική αναφορά έγινε στη λειτουργία του Κέντρου Κρητικής Γαστρονομίας στην Αργυρούπολη, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «ΓΕΥΣΙΣ ΤΟΥΡ» Κρήτη – Κύπρος Γαστρονομικός τουριστικός προορισμός του προγράμματος Διασυνοριακή Συνεργασία (Ελλάδα – Κύπρος 2007 – 2013).

Όπως τόνισε η κα Λιονή, το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας, που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης θα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας και στην ανάδειξη της κρητικής γαστρονομίας, τονώνοντας παράλληλα την τοπική ανάπτυξη και οικονομία. Επιπλέον, η κα Λιονή αναφέρθηκε και στη λειτουργία του Ερευνητικού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Ρεθύμνου, που έχει μετεγκατασταθεί στην Αργυρούπολη και το οποίο παράγει σημαντικό εκπαιδευτικό έργο φιλοξενώντας στις εγκαταστάσεις του σχολεία και μαθητές από όλο τον Νομό.

Το Σάββατο 3 Μαΐου 2014 η κα Λιονή επισκέφτηκε τα χωριά Γωνιά, Άγιος Ανδρέας, Φρατζεσκιανά Μετόχια και Ρούστικα, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους κατοίκους για τα προβλήματα της περιοχής. Στο πλαίσιο της επίσκεψης η κα Λιονή ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι η μελέτη του δρόμου «Αλώνες – Καλή Συκιά», που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται στο στάδιο της τελικής ολοκλήρωσης. Επιπροσθέτως η κα Λιονή αναφέρθηκε στις Παρεμβάσεις βιώσιμης αστικής ανάπτυξης σε αστικές – τουριστικές περιοχές που μπορούν να λειτουργήσουν ως κινητήρες ανάπτυξης ή και σε περιοχές όπου η επίπτωση της κρίσης είναι εντονότερη και οι οποίες θα υλοποιηθούν στη νέα χρηματοδοτική περίοδο (ΣΕΣ).

\"\"

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook