Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης- Π.Ε.Ηρακλείου ο Παγκρήτιος Σύλλογος Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών και την Κίνηση Πολιτών για την ανάδειξη αρχαίων θεάτρων «ΔΙΑΖΩΜΑ», διοργανώνουν εκπαιδευτική – πολιτιστική δράση που έχει σαν στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νηπίων στην μεγάλη σημασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς των Αρχαίων Θεάτρων.

Ως επιστέγασμα της παιδαγωγικής δουλειάς που γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος των Παιδικών Σταθμών με αντικείμενο το Αρχαίο Θέατρο, έχει προγραμματιστεί κεντρική εκδήλωση την Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014. Ειδικότερα από τις 11 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι τα νήπια σε Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς πολλών Περιφερειών της Ελλάδας, θα επισκεφθούν το Αρχαίο Θέατρο της περιοχής τους, θα προσφέρουν, ως «χορηγοί», τους κουμπαράδες τους για την ενίσχυση των εργασιών αναστήλωσης και αποκατάστασής του, και θα πάρουν μέρος σε ένα οργανωμένο δρώμενο που θα συντελεστεί στον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου.

Με βάση το υλικό από αυτή την δράση, θα σταλεί χαιρετισμός από την Ελληνική Προσχολική Αγωγή στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής που θα διεξάγεται εκείνες τις ημέρες στο Πόρτο Ρίκο με τη συμμετοχή 1200 συνέδρων από 100 χώρες.

Η εκδήλωση των Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών της Κρήτης θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Θέατρο της Κνωσού στο Ηράκλειο, στο αρχαίο θέατρο Απτέρας στα Χανιά και στο αρχαίο θέατρο Γουρνιών στον Αγ.Νικόλαο.