Πρώτη ενημέρωση: 11:22

Λόγω αδιαθεσίας μιας απο τους ενόρκους, η οποία διεκομίσθη σε ιδιωτική κλινική, διεκόπη για την Πέμπτη διεκόπη η δίκη για για την περίφημη υπόθεση της \”Μιλάτου\”, εκεί όπου πριν από περίπου έναν χρόνο μια νεαρή κοπέλα έπεφτε αιμόφυρτη στο πλακόστρωτο, τραυματισμένη από σφαίρα.

Το περιστατικό είχε προκαλέσει σοκ και προβληματισμό στην κοινή γνώμη καθώς στην περιοχή που βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου λειτουργούν δεκάδες καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την ώρα που έπεφταν οι πυροβολισμοί υπήρχε πλήθος κόσμου.

Στο σκαμνί του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου κάθονται τέσσερα άτομα. Οι δύο εμπλέκονται άμεσα στην υπόθεση (ένας 56χρονος από τα Λιβάδια Μυλοποτάμου και ένας 44χρονος από το Ηράκλειο) καθώς φέρονται να ευθύνονται για τον τραυματισμό της 26χρονης κοπέλας και αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή.

Ενώ στο σκαμνί κάθονται και δύο ακόμα άτομα που κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας. 

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνούνται την ενοχή τους. Να θυμίσουμε πως κατά τη διάρκεια καβγά βγήκαν τα όπλα, τραυματίζοντας στο πόδι την άτυχη 26χρονη η οποία βρισκόταν τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο.

Οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι έχουν προφυλακιστεί, ενώ οι άλλοι δύο είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σήμερα, η εισαγγελέας έδρας ανακοίνωσε την πρότασή της, σύμφωνα με την οποία ζητά:

Για τον υπεύθυνο του μπαρ, να κριθεί ένοχος για ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 26χρονου.

Για τον ιδιοκτήτη του μπαρ, να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών

Για τον 56χρονο και τον 44χρονο να κριθούν ένοχοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 26χρονου και ένοχοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 26χρονης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook