Κάλεσμα προς τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές, να καταψηφίσουν τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Ναυτιλίας στις 2 Μαΐου στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, με την οποία δίνεται η δυνατότητα πλέον, οι επιχειρησιακές συμβάσεις στην ακτοπλοΐα να υπερισχύουν των συλλογικών, απευθύνει με ανοιχτή καταγγελία- δήλωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Η ΠΝΟ αναφέρει, ότι με τις νέες ρυθμίσεις ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υπακούοντας στις επιταγές της τρόικας, προσπαθεί να καταργήσει το κατοχυρωμένο δικαίωμα των ναυτικών για διαπραγμάτευση και υπογραφή συλλογικών συμβάσεων στη ναυτική εργασία.

Προσθέτει επίσης, ότι στόχος είναι η διάλυση του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και ο κατακερματισμός του, διαχωρίζοντας του Έλληνες ναυτικούς σε «καλά και κακά παιδιά» σε «ομοσπονδιακούς και επιχειρησιακούς» σε «εργοδοτικούς και μη».

Καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας να προβεί στην άμεση απόσυρση των ρυθμίσεων αυτών, προειδοποιώντας, ότι «οι Έλληνες ναυτικοί δεν πτοούνται αλλά θα απαντήσουν δυναμικά».

newsbeast.gr