Το κεντρικό πολιτικό πλαίσιο και οι προγραμματικοί στόχοι της Δημοτικής Παράταξης \”Άμεση Δημοκρατία\” με επικεφαλής την κα. Μόνα Αμανατίδου, παρουσιάστηκαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα \”Ανδρέας Παπανδρέου\” του Δημαρχείου Ηρακλείου, από τα στελέχη του συνδυασμού. 
Στην παρουσίαση τονίστηκε ο κινηματικός χαρακτήρας του συνδυασμού, που γεννήθηκε από τις δράσεις της \”Λαικής Στάσης Πληρωμών\” στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου πριν από έναν χρόνο, επιτυχγάνοντας την ακύρωση δεκάδων πλειστηριασμών ιδιωτικών περιουσιών Δημοτών του Ηρακλείου. 
Ο συνδυασμός εισάγει για πρώτη φορά τον θεσμό της ανακλητότητας στην τοπική αυτοδιοίκηση, με τον επικεφαλής και τους συμβούλους να δεσμέυονται εγγράφως οτι σε περίπτωση εκλογής τους, θα εκτελούν τις αποφάσεις των λαϊκών συνελεύσεων και δημοψηφισμάτων ,και θα παραιτηθούν εφόσον υπάρξει απόφαση δημοψηφίσματος ή λαϊκών συνελεύσεων, όντας, όπως υπογράμμισαν τα στελέχη του συνδυασμού, άνθρωποι της πραγμαματικής ζωής και όχι της εικονικής πραγματικότητας. Σε αυτό το πλάισιο, η \”Άμεση Δημοκρατία\” καλεί τους υπόλοιπους υποψήφιους Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, να πράξουν το ίδιο. Επιτέλους, πρέπει να μπεί ένα τέλος στην υφαρπαγή της ψήφου των πολιτών ακολουθούμενη από αθέτηση βασικών δεσμεύσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook