Την Παρασκευή (09/05) ανοίγει η αυλαία του Πανελληνίου πρωταθλήματος ΟΠΕΝ Τεχνικής Κολύμβησης, με τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων να λαμβάνει μέρος με 14 αθλητές.


Η ενημέρωση του ΝΟΧ:

Με 14 αθλητές θα πάρει μέρος ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΟΠΕΝ Τεχνικής Κολύμβησης, η αυλαία του οποίου ανοίγει την Παρασκευή (9/5) στο Κολυμβητήριο του Περιστερίου.

Η ομάδα του Ηλία Καλαμαρίδη βρίσκεται μάλιστα ήδη στην Αθήνα πραγματοποιώντας μία μίνι προετοιμασία ενόψει της παρουσίας της στο πρωτάθλημα. Ο στόχος για το Ν.Ο.Χ. είναι διπλός, αφενός να μπορέσει να συγκαταλεχθεί ανάμεσα στα πρώτα Σωματεία της γενικής κατάταξης κι αφετέρου να καταφέρουν οι αθλητές και οι αθλήτριές του να εξασφαλίσουν τα όρια για την πρόκριση στις Εθνικές ομάδες. Υπενθυμίζεται ότι μεγάλο κίνητρο για τους αθλητές του Ν.Ο.Χ. αποτελεί ότι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένο να γίνει στα Χανιά στα τέλη Ιουνίου.

Όπως δηλώνει ο τεχνικός του Ν.Ο.Χ.: «Ο στόχος είναι να διατηρηθούμε στις πρώτες θέσεις που βρισκόμαστε σταθερά τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία των ΟΠΕΝ δείχνοντας έτσι τη μεθοδευμένη δουλειά που γίνεται. Οι συνθήκες σίγουρα δεν είναι οι καλύτερες όπως έχουμε πει αφού παρατηρείται ένας συνωστισμός στην πισίνα λόγω του μεγάλου αριθμού των παιδιών που βρίσκονται πλέον στο Τμήμα μας, αλλά η προσδοκία είναι να βρισκόμαστε στο τέλος του ΟΠΕΝ στις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης και μεταξύ άλλων σε επίπεδο ανδρών και γυναικών. Επίσης, λόγω του ότι σε αυτούς τους αγώνες θα υπάρξει η επάνδρωση της Εθνικής ομάδας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάποιοι αθλητές μας με τα αποτελέσματά τους θα είναι παρόντες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στα Χανιά», καταλήγει ο κ. Καλαμαρίδης.

Αναλυτικά η αποστολή του Ν.Ο. Χανίων είναι η εξής: Βασιλαντωνάκης, Ξηρουχάκης, Παπαδόπουλος, Πιταροκοίλης, Σαλεβουράκης, Τσουρουνάκης, Ψαρουδάκης, Δουλαβέρη, Καλαμαρίδη, Καλογεροπούλου, Κόντσαρη, Λαμπαρδάκη, Παπαγεωργίου και Ψαρουδάκη.

 

Κλιμάκιο της Κ.Ο.Ε. την Τρίτη (13/5) στα Χανιά

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ετοιμασίες για την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης Νέων-Νεανίδων που είναι προγραμματισμένο να γίνει στα Χανιά το διάστημα από 27 έως 30 Ιουνίου.

Οι ετοιμασίες αφορούν κυρίως την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.), κλιμάκιο της οποίας αποτελούμενο από τους κυρίους Ηλία Ξιάρχο, Πρόεδρο της Επιτροπής Αθλημάτων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας CMAS και Ταμία της Κ.Ο.Ε., Αλέξανδρο Ξιάρχο, Ομοσπονδιακό προπονητή της Κ.Ο.Ε., Γιώργο Χριστοφοράτο, Διευθυντή της Κ.Ο.Ε. και Γιάννη Μοντεσάτο, προϊστάμενο Μηχανογράφησης της Κ.Ο.Ε., αναμένεται να βρίσκεται στα Χανιά την Τρίτη 13 του μήνα για επαφές, συναντήσεις και συνεργασίες ενόψει της επερχόμενης διοργάνωσης. Οι τέσσερις παράγοντες της Ομοσπονδίας έχουν προγραμματίσει συγκεκριμένα την άφιξή τους στα Χανιά το πρωί και θ’ αναχωρήσουν το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Εν τω μεταξύ, συμμετοχή στο Παγκόσμιο έχουν δηλώσει έως τώρα 21 χώρες ενώ υπολογίζεται ότι θα υπάρξουν ακόμα δύο έως πέντε συμμετοχές. Αναλυτικά μέχρι σήμερα οι χώρες που έχουν δηλώσει ότι θα είναι παρούσες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το οποίο θα φιλοξενήσει η πόλη μας είναι οι εξής: Γαλλία, Ουγγαρία, Ιταλία, Αίγυπτος, Κορέα, Ελβετία, Τυνησία, Γερμανία, Ισπανία, Σλοβακία, Ουκρανία, Τσεχία, Τουρκία, Πολωνία, Κολομβία, Ταϊπέι (Ταϊβάν), Βιετνάμ, Κροατία, Λιθουανία και Ελλάδα.

Τέλος, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (CMAS), την παρουσία τους στα Χανιά έχουν επιβεβαιώσει εννέα άτομα μεταξύ αυτών και η Πρόεδρος, κυρία Άννα Αρζάνοβα.

Συνολικά, ο αριθμός εθνικών αποστολών και επισήμων προσεγγίζει τα 350 άτομα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook