Τελευταία ενημέρωση 22.36

Εξακολουθούν μέχρι και αυτή την ώρα οι διασώστες να εργάζονται στο σημείο προκειμένου να εντοπίσουν τον 39χρονο εργάτη.

Η προσπάθεια των διασωστικών συνεργείων το απόγευμα να ανασύρουν τη σκαλωσιά δυστυχώς δεν είχε αποτέλεσμα ως προς τον εντοπισμό του άτυχου 39χρονου εργάτη.

Οι αρχές είχαν αποφασίσει να χρησιμοποιηθεί ένα ερπυστριοφόρο μηχάνημα στο οποίο θα έδεναν τη σκαλωσιά και θα την τραβούσαν πάνω, με τις ελπίδες όλων να βρεθεί πάνω σε αυτήν ο εργάτης.

Η προσπάθεια έγινε, η σκαλωσιά βγήκε, όχι όμως και ο 39χρονος ο οποίος απ' ό,τι φαίνεται πρέπει να βρισκόταν τελικά κάτω από αυτήν.

Έτσι πλέον τα συνεργεία προχωρήσαν στο plan B, δηλαδή στην εκσκαφή όλου του χώρου περιμετρικά του πηγαδιού, το οποίο γέμισε από νερό...

Οι διασώστες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την προσπάθεια όσο χρειαστεί, γι' αυτό το λόγο μάλιστα, η πυροσβεστική υπηρεσία πριν από λίγο έφερε προβολείς και γεννήτριες προκειμένου να μπορούν να εργαστούν ακόμα και όταν πέσει το φως.

Νωρίτερα, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του εργολάβου καθώς και των εργαζομένων του συνεργείου (περίπου 6-7 άτομα) που είχαν αναλάβει τις εργασίες στο πηγάδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται σοβαρά αν υπήρχε σχετική άδεια για την εκτέλεση των εργασιών.

Στον τόπο του τραγικού περιστατικού τον οποίο έχουν εκκενώσει οι αρχές, βρέθηκε και ο περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης.

Για ώρα ειδικοί, συνεργεία και μηχανικοί που βρίσκονταν στο σημείο προσπάθουσαν να βρουν έναν ασφαλή τρόπο προκειμένου να απομακρυνθεί ο χωμάτινος όγκος, καθώς η επιχείρηση ενείχε αρκετούς κινδύνους υποχώρησης και των υπολοίπων τοιχωμάτων του πηγαδιού.

Εντωμεταξύ ο δρόμος της Σοφοκλή Βενιζέλου από τη γέφυρα της Εθνικής Οδού μέχρι τη Διασταύρωση προς το νοσοκομείο έχει κλείσει.

Το χρονικό του τραγικού περιστατικού

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί στο Κόκκινο Μετόχι Χανίων,κοντά στο Νοσοκομείο, με θύμα έναν 39χρονο εργάτη, ο οποίος καταπλακώθηκε από κυβικά χώματος την ώρα που έκανε εργασίες σε πηγάδι, ενώ  οι αρχές καταβάλουν δραματικές προσπάθειες για τη διάσωσή του.

Πρόκειται για έναν 39χρονο Έλληνα, ομογενή από τη Γεωργία, ο οποίος "θάφτηκε" μέσα σε κυβικά χώματος όταν υποχώρησε τμήμα από τα τοιχώματα του πηγαδιού, και ενώ ο ίιδιος έκανε εργασίες μέσα σε αυτό.

Ο άτυχος εργάτης, την ώρα που έγινε η υποχώρηση, βρίσκονταν στον πάτο του πηγαδιού ενώ 3 ακόμη συνάδελφοί του, κατάφεραν να "διαφύγουν" αλώβητοι από το χώρο του ατυχήματος, καθώς βρίσκονταν σε υψηλότερο σημείο του πηγαδιού, πάνω στις σκαλωσιές (φωτο)

Το πηγάδι - βάθους περίπου 15-17 μέτρων - χρονολογείται απο το 1940 και οι εργασίες αφορούσαν στην στήριξη των τοιχωμάτων με πλέγματα και τσιμεντοκονίαμα.

Και ενώ οι εργάτες είχαν φτάσει σε βάθος περίπου 10 μέτρων και τοποθετούσαν πλέγματα απο ένα κούφωμα άρχισαν να πέφτουν πέτρες και χώματα ενώ ακολούθησε η συνολική κατάρρευση.


Ήταν η πρώτη του ημέρα στη δουλειά - Ο αδελφός του ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο ατύχημα

  

Ο 39χρονος, ο οποίος σε τρεις ημέρες έχει τα γενέθλιά του και σήμερα ήταν η πρώτη του ημέρα στη δουλειά, δεν μπόρεσε να αντιδράσει καθώς ήταν στο βάθος του πηγαδιού.

Τραγική φιγούρα ο αδελφός του, ο οποίος εργάζεται και αυτός στο ίδιο συνεργείο και ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο ατύχημα. καθώς βρισκόταν στο χείλος του πηγαδιού.

Μάλιστα, μισή ώρα περίπου μετά το ατύχημα, επιχείρησε και τον κάλεσε στο κινητό το οποίο είναι σε λειτουργία. Από την άλλη γραμμή, μετά από δύο "χτυπήματα", ακούστηκε ότι ο συνδρομητής  δεν είναι διαθέσιμος ενώ οι διασώστες που επιχειρούν δεν άκουσαν την κλήση, γεγονός που δείχνει ότι ο 39χρονος έχει στην κυριολεξία καταπλακωθεί από τα χώματα.Κίνδυνος κατάρρευσης και εγκλωβισμός των διασωστών


Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, πυροσβεστικές δυνάμεις για την επιχείρηση διάσωσης του 39χρονου ενώ νωρίς το μεσημέρι έφτασε ομάδα της ΕΜΑΚ απο το Ηράκλειο και εργολάβος από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Χανίων.

Η πορεία της επιχείρησης όμως δεν εξελίχτηκε όπως θα περίμεναν οι συνάδελφοι και οι αγαπημένοι του 39χρονου, καθώς ο εργολάβος επεσήμανε ότι υπάρχει κίνδυνος μεγαλύτερης κατάρρευσης των τοιχωμμάτων του πηγαδιού και εγκλωβισμός των ίδιων των διασωστών που επιχειρούν με κίνδυνο της ζωής τους.

Η ανησυχία για την έκβαση της επιχείρησης γίνεται εντονότερη καθώς ο 39χρονος μέχρι στιγμής δεν ανταποκρίνεται στις προσφωνήσεις των διασωστών και δεν δίνει σημάδια ζωής.Τις συνθήκες υπο τις οποίες συνέβη το ατύχημα ερευνούν οι αστυνομικές αρχές που έσπευσαν στο σημείο, όπου επίσης μετέβησαν και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

Flashnews.gr