Μεγαλειώδης και προάγγελος της νίκης της 18ης Μαΐου ήταν η αποψινή συγκέντρωση του Βασίλη Λαμπρινού, υποψηφίου δημάρχου Ηρακλείου!

Πάνω από 2.500 ένθερμοι υποστηρικτές της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης Ηρακλείου «Δύναμη Πολιτών» κατέκλυσαν το κινηματοθέατρο του «Αστόρια» ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για ένα νέο Ηράκλειο.

Κυριάρχησε η δυναμική της νίκης από τον κ. Λαμπρινό και τους υποψηφίους, δόθηκε το σήμα της αλλαγής για το δήμο Ηρακλείου και τονίστηκε το σύνθημα του συνδυασμού ότι «Το Ηράκλειο αξίζει περισσότερα!»

Παρουσιάστηκαν οι 214 υποψήφιοι του συνδυασμού τους οποίους ο κ. Λαμπρινός ευχαρίστησε για την παρουσία τους στο ψηφοδέλτιο, σημειώνοντας ότι «ούτε ένας δεν ζήτησε ανταλλάγματα, θέση ή αξιώματα για να μετέχει στο συνδυασμό».

\"\"

Στην μεστή και γεμάτη ουσία ομιλία του ο κ. Λαμπρινός αναφέρθηκε σε όλες τις πληροφορίες που αποκόμισε από τις περιοδείες του συνδυασμού στον μητροπολιτικό δήμο και στην περιφέρεια, για την ύπαιθρο που εξαιτίας των ελλειμματικών υποδομών της ερημώνει από τους ανθρώπους της, αλλά και για την εγκατάλειψη που νιώθουν οι κάτοικοι των προαστίων της πόλης.

Ο κ. Λαμπρινός χαρακτηρίζοντας την Κνωσό ως «διαμάντι στην αυλή» του Ηρακλείου μίλησε για την προτεραιότητα που θα δοθεί από τον συνδυασμό του στην ανάδειξη και την σύνδεσή της με την πόλη και τα χωριά μας, ενώ για το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο επεσήμανε ότι έχουν τεθεί αναπάντητα ερωτήματα αναφορικά με την απένταξη τμήματος του έργου.

\"\"

«Με ποια κριτήρια αποφασίζει ο δήμος ποιοί πολίτες δικαιούνται διαγραφή των χρεών τους;» αναρωτήθηκε ο κ. Λαμπρινός παραπέμποντας στην πρόσφατη ανακοίνωσή του συνδυασμού για την οποία, επίσης, δεν έχουν δοθεί εξηγήσεις από την νυν δημοτική αρχή.

Ο κ. Λαμπρινός ζήτησε αξιοκρατία, ίση μεταχείριση και απόλυτη διαφάνεια, επανέλαβε την δέσμευση του συνδυασμού για την δημιουργία δικτύου αλληλεγγύης προκειμένου ούτε ένας άνθρωπος να μην βρίσκεται χωρίς στέγη, τροφή και περίθαλψη και περιέγραψε μια πόλη η οποία θα σέβεται τους επισκέπτες της αλλά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Προέβαλλε την τοπική ανάπτυξη ως αντίδοτο της κρίσης, μίλησε για τις αγορές αγρότη χωρίς μεσάζοντες, ζήτησε αυτοτέλεια του δήμου και κατέθεσε λύσεις για το πρόβλημα της υδροδότησης της πόλης.

\"\"

Έκανε αναφορές στον τοπικό πολιτισμό και στην δυνατότητα που έχουν οι δημότες να μεταμορφώσουν την πόλη τους με τις δικές τους δυνάμεις. «Έχεις το πινέλο, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα!» όπως είπε και ο μεγάλος Ν. Καζαντζάκης.

«Το Ηράκλειο είναι το σπίτι μας, και είναι ένας τόπος ευλογημένος» είπε καταλήγοντας και προέτρεψε όλους τους δημότες ενωμένοι, να αλλάξουν το Ηράκλειο!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook