Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του εκλογικού Κέντρου του υποψήφιου και νυν Δημάρχου Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη.

Στην ομιλία του ο κ. Μαλανδράκης, αρχικά έδωσε απαντήσεις σε όσα του καταλογίζει ο κ. Ντουντουλάκης.

«Θα ήθελα ο κ. Ντουντουλάκης να ήταν ένας συνυποψήφιος μου ,που κατά την προεκλογική περίοδο, θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα δημιουργικό διάλογο επί των προγραμμάτων μας κι εσείς να μας αξιολογούσατε βάσει αυτών των προγραμμάτων. Δυστυχώς όμως ο κ. Ντουντουλάκης , αυτοχρήστηκε αντίπαλος μου , επιλέγοντας την τακτική της λάσπης και του μηδενισμού. Αν απόψε ήταν μια ομιλία μου πάνω στις θέσεις και το πρόγραμμα του θα έπρεπε η ομιλία μου να σταματήσει εδώ, γιατί δεν υπάρχει πρόγραμμα» και στο σημείο αυτό καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους.

«Μας κατηγορεί ο κ. Ντουντουλάκης και οι συνεργάτες του ότι είμαστε μνημονιακοί. Μνημονιακός είναι ένας Δήμαρχος που δεν αύξησε, αντίθετα μείωσε σε αρκετές περιοχές τα δημοτικά τέλη και επιπρόσθετα σε ευπαθείς ομάδες ακόμα περισσότερο, που νοικοκύρεψε τα οικονομικά του Δήμου, που δεν δανείστηκε, που έχει να παρουσιάσει τόσο μεγάλο έργο σε ένα τόσο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον; Αυτός που ήταν δίπλα στους αγώνες των αγροτών και των εργαζομένων; Αυτός που διεκδικεί εκτάσεις και κτίρια από την πολιτεία ; Αν θέλουν να βρουν Μνημονιακούς ας ψάξουν μέσα στον συνδυασμό τους και στους συνεργάτες του που τον στηρίζουν για να ανακαλύψουν αυτούς που οδήγησαν την Ελλάδα στο Μνημόνιο και το υποστήριξαν»

«Εμείς κρινόμαστε για το ποιοι είμαστε και για το έργο μας, τα έργα που υλοποιήσαμε ,γι αυτά που ήδη έχουν ενταχθεί σε προγράμματα και για τα έργα που αναλυτικά σας παρουσιάζουμε στο 48σελιδο πρόγραμμα μας .
Σ αυτήν την βάση ζητάμε να μας κρίνετε γιατί αυτό επιτάσσει η πολιτική ευπρέπεια που για μας είναι σημαία.»

\"\"

Το κύριο βάρος όμως της ομιλίας του κ. Μαλανδράκη, δόθηκε στην συνέχεια, στον πλούσιο απολογισμό του οικονομικού, κοινωνικού αναπτυξιακού και πολιτιστικού του έργου καθώς και στην ανάλυση του προγράμματος του για την επόμενη πενταετία.

«Υπάρχει ένα μεγάλο και χειροπιαστό έργο που εκτείνεται σε όλο το Δήμο με παρεμβάσεις στον πολιτισμό, την πρόνοια, στα έργα υποδομής : βιολογικός, ανάπλαση μονοπατιών, πεζοδρομήσεις, πλατείες ,δημιουργία θεσμών όπως τα φεστιβάλ και η διοργάνωση διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων και μεγάλων πολιτιστικών γεγονότων. Έργο που δεν μπορεί από κανέναν να μηδενιστεί, αφού είναι χειροπιαστό και έβαλε τον Δήμο σε νέα μεγάλη τροχιά»

Για τη νέα πενταετία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα έργα της Ενδοχώρας τα οποία σχηματικά ονόμασε «τόξο της Ενδοχώρας», αλλά και στα μεγάλα έργα υποδομών πεζοδρόμησης, περιβάλλοντος, σχολικής στέγης.
Μια σειρά από έργα και δράσεις στον τομέα της πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης τα οποία έχουν ήδη δρομολογηθεί στην κατεύθυνση της βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη, αλλά και καινοτόμες δράσεις όπως η γραμμή του πολίτη που θα τον φέρνει πιο άμεσα και αποτελεσματικά στην επίλυση των προβλημάτων του.

\"\"

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα έργα του Πρωτογενή τομέα, δημοτικής και περιφερειακής εμβέλειας, αλλά και σε μια στοχευμένη πολιτική στον τομέα της προβολής και διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος
Από την συγκέντρωση δεν έλλειψε και η συγκίνηση αφού τον Κ. Μαλανδράκη προλόγισαν η καθηγήτρια του στο Λύκειο Βουκολιών κ. Γιομελάκη τονίζοντας το ήθος, την αγωνιστικότητα και την ευπρέπεια που τον διέκριναν, από μαθητή ακόμα, που προϊδέαζαν την μετέπειτα διαδρομή του.

Τον κ. Μαλανδράκη επίσης προσφώνησε ένας νέος επιστήμονας, ο ειδικευόμενος χειρουργός γιατρός του Γ.Ν.Χανίων Πετράκης Γιώργος, που δήλωσε θαυμαστής του έργου και της ποιότητας του ανθρώπου Μαλάνδράκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook