Συνεχίζοντας τις επαφές και τις συναντήσεις τους με φορείς του νησιού ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης Μιχάλης Κριτσωτάκης μαζί με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους επισκέφθηκαν χθες, Πέμπτη 08 Μαΐου 2014, το Περιφερειακό τμήμα Αν.Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στη συνεργασία του Οικονομικού Επιμελητηρίου με την Περιφέρεια Κρήτης καθώς και η ανάγκη ανάκτησης του θεσμικού ρόλου του Οικ. Επιμελητηρίου ως θεσμοθετημένου συμβούλου της πολιτείας. Τέθηκε επίσης, το θέμα της συμμετοχής του Οικονομικού Επιμελητηρίου σε επιτροπές της Περιφέρειας όπως την Περιφερειακή Γνωμοδοτική Επιτροπή για τις αιτήσεις υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στον αναπτυξιακό νόμο.

Παράλληλα τέθηκε η πάγια θέση της ΡΣΚ για συνεργασία με τους τοπικούς φορείς καθώς και ο σημαντικός ρόλος του Οικ. Επιμελητηρίου σχετικά με το σχεδιασμό, τη διαχείριση προγραμμάτων και τη σύνδεση των τομέων παραγωγής ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας της Κρήτης, δίνοντας μεγάλο βάρος στην αξιοποίηση και συνεργασία των εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων του νησιού καθώς και των επιμελητηρίων, με στόχο η Κρήτη με την ενεργή συμμετοχή των φορέων και την αξιοποίησή των τεράστιων δυνατοτήτων τους να προχωρήσει στο δρόμο της παραγωγικής ανασυγκρότησης προς όφελος των πολιτών.

Επίσης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης Μιχάλης Κριτσωτάκης μαζί με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους είχαν συνάντηση ,χθες Πέμπτη 08 Μαΐου 2014, με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου στο Ε.Κ.Η.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ξενοδοχοϋπαλλήλων, όπως η υπογραφή της σύμβασης εργασίας, και τονίστηκε πως για τη ΡΣΚ η ποιότητα του τουρισμού περνά μέσα από τις σταθερές εργασιακές σχέσεις ενώ αποτελεί προτεραιότητα η στήριξη των εργαζομένων.

Επίσης, αναλύθηκαν οι θέσεις της ΡΣΚ για την τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης, για έναν τουρισμό με κοινωνική ανταποδοτικότητα που δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να αποτελέσει το όχημα μιας επιθετικής υπερσυγκέντρωσης κεφαλαίου αλλά ούτε και να οδηγήσει σε \”τουριστικοποίηση\” την οικονομία του νησιού. Η ΡΣΚ στρατηγικά κατά απόλυτη προτεραιότητα θα προωθήσει την εφαρμογή ενός μοντέλου εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook