Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Χανίων που πραγματοποιήθηκε χτες Πέμπτη 8 Μαΐου στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Νίκος Παπαντωνάκης, υποψήφιος δήμαρχος Χανίων ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν τα προηγούμενα χρόνια που αντιπάλεψε με όλες της τις δυνάμεις την αντιλαϊκή πολιτική μέσα από το Δήμο και θα συνεχίσει με πιο ισχυρό, ηθικό και πολιτικό ανάστημα και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αναδείξαμε τα οξυμμένα προβλήματα της πόλης και ειδικά της λαϊκής οικογένειας στον τόπο εργασίας και στον τόπο κατοικίας. Καλούμε το Χανιώτικο λαό να μην εγκλωβιστεί στη λογική να φύγουν τα χειρότερα. Κάθε ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» ενισχύει το μετερίζι του αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα.»

\"\"

Στην ομιλία του ο Αλέκος Μαρινάκης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων σημείωσε ότι: «Η δραματική κατάσταση που ζούμε δεν έπεσε από τον ουρανό.

Την προκάλεσε το μεγάλο κεφάλαιο, και η βάρβαρη πολιτική που εφάρμοσε το υπαλληλικό του προσωπικό στην Ε.Ε., στην κυβέρνηση, σε Περιφέρειες και Δήμους. Δεν έχει τίποτα άλλο να φοβηθεί πια ο λαός. Τώρα επιβάλλεται, χωρίς κανένα φόβο, να δώσει όσο πιο δυνατό χαστούκι μπορεί, σ’ αυτούς που τον έφεραν ως εδώ και συνεχίζουν να τον κοροϊδεύουν και να τον εκβιάζουν. Οι ίδιοι οι συνδυασμοί που εμφανίζονται ως δήθεν ανεξάρτητοι, προσπαθούν να κρύψουν πως ορκίζονται αφοσίωση στον ευρωμονόδρομο και στηρίζονται από τα κόμματα του. Να κρύψουν πως στηρίζουν την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.»

Τέλος ο Στέλιος Ορφανός, υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης καλώντας σε μαζική υπερψήφιση του ΚΚΕ παντού, τόνισε ότι: «Γιατί ζητάμε από τους εργαζόμενους να ψηφίσουν και μάλιστα να δώσουν μεγάλη δύναμη στα ψηφοδέλτιά μας, της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ; Μήπως περιμένουμε με αυξημένη δύναμη του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, να αλλάξουμε την ΕΕ «από τα μέσα» -όπως λένε- και να την κάνουμε καλή για τους λαούς;

\"\"

Ή μήπως περιμένουμε με αυξημένη δύναμη του ΚΚΕ σε Δήμους-Περιφέρειες να πάψουν να είναι τοπικά κρατικά όργανα που εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου, και να γίνουν, κάποτε, ίσως με άλλους συσχετισμούς, ίσως με κομμουνιστή Δήμαρχο ή Περιφερειάρχη, πραγματική Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα υπηρετεί το λαό, θα τον ανακουφίζει και θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα και τις ανάγκες του; Όχι, βέβαια. Λέμε καθαρά, χωρίς καμία αυταπάτη. Η ΕΕ, τα κρατικά όργανα, κεντρικά και τοπικά, Δήμοι– Περιφέρειες –ως όργανα των μονοπωλίων- χειρότερα, πιο αντιλαϊκά γίνονται, καλύτερα ποτέ.

Με ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ θέλουμε να εμποδίσουμε τη λήψη ή την εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων από τα όργανα εξουσίας, ή να προτείνουμε και να επιβάλλουμε την κάλυψη κάποιων λαϊκών αναγκών, στηρίζοντας και στηριγμένοι στην πρωταγωνιστική δράση του λαού έξω από αυτά : στην καλύτερη οργάνωση, συσπείρωση και κινητοποίηση των εργατικών σωματείων και άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος.

Να διαμορφωθεί στο σύνολο των κρατικών οργάνων –κεντρικών ή τοπικών- σε όλη τη χώρα, μια πολυπληθής και δυναμική εργατική λαϊκή αντιπολίτευση, απέναντι στο κεφάλαιο, στην εξουσία του και την κυβέρνηση, από εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού, δημοτικούς, περιφερειακούς συμβούλους, βουλευτές και ευρωβουλευτές. Μια τέτοια εργατική λαϊκή αντιπολίτευση, θα δώσει προτεραιότητα στο να συμβάλει να δυναμώσει η πρωταγωνιστική δράση του λαού έξω από τα όργανα εξουσίας, με στόχο να συγκροτηθεί και να δυναμώσει η Λαϊκή Συμμαχία.»

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο Γιώργος Νταγκουνάκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και ο Μανώλης Νταγκουνάκης, ο Σταύρος Ζώης και ο Σοφοκλής Τσουρουνάκης, υποψήφιοι δήμαρχοι Πλατανιά, Αποκορώνου και Κισσάμου, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook