Γιώργος Κονταξάκης – Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το Συνδυασμό «Κρήτη Μπορούμε»

Ο Γιώργος Κονταξάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1972 με καταγωγή από Κίσσαμο.

Eίναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Τσαμουρτζή και έχουν τρία παιδιά το Γιώργο, τον Πάρη και το Νίκο.

Μεγάλωσε στα Χανιά και αποφοίτησε από το 2ο ΤΕΛ Χανίων και την περίοδο ‘90-‘91 διετέλεσε πρόεδρος στο δεκαπενταμελές συμβούλιο.

Από μικρή ηλικία είχε κλίση στον αθλητισμό και ασχολήθηκε επιτυχώς με το άθλημα της Άρσης Βαρών. Οι συνεχές προσπάθειες και ο ιδιαίτερος ζήλος που είχε για το άθλημα τον κατέταξε για πολλά χρόνια ως μέλος της εθνικής ομάδας νέων, εφήβων και ελπίδων.

Ως μέλος της Εθνικής Ελλάδος στέφθηκε έξι φορές χρυσός σε πανελλήνια πρωταθλήματα και διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις και έχει διακριθεί σε παγκόσμιο επίπεδο 6ος στην κατηγορία του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στη Βουλγαρία.

Επί δέκα συναπτά έτη η πολιτεία τον τίμησε για την προσφορά του στον αθλητισμό όπου η διαμονή του και η άθληση του ως μέλους της Εθνικής ομάδας γινόταν στο Ο.Α.Κ.Α. (Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών).

Το 1991 επιτυγχάνει στις πανελλήνιες εξετάσεις και εισάγεται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού. Στο Πανεπιστήμιο είχε ενεργή συνδικαλιστική δράση και υπήρξε εκλεγμένο μέλος της ΔΑΠ-ΔΝΦΚ.

Υπηρέτησε στο Πεζικό με την ειδικότητα του βαρυοπλίτη και ως επίλεκτος αθλητής της Άρσης Βαρών  ολοκληρώνει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο Α.Σ.Α.Ε.Δ. Ελληνικό (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων).

Εργάστηκε ως καθηγητής φυσικής αγωγής στη Σχολή Ικάρων για δυο χρόνια και αμέσως μετά στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Από το 2001 έως και σήμερα εργάζεται ως διοικητικό στέλεχος τμήματος που υπάγεται στο Υπ. Δικαιοσύνης στα Χανιά. Είναι εκλεγμένο  μέλος  του συμβουλίου της υπηρεσίας του και ασχολείται συνδικαλιστικά από τον  πρώτο χρόνο  του διορισμού του (Α.Σ.Ε.Π.).

Τη χρονική περίοδο 2004-2006 αποσπάται από την υπηρεσία του στο Υπουργείο Δημόσιας τάξης  ως συνεργάτης του υφυπουργού .

Το 2007 αποκτάει πτυχίο Master από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από τη Φιλοσοφική Σχολή, Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας με ειδίκευση στη Συστηματική Φιλοσοφία.

Το 2006 εκλέγεται απ’τους πέντε πρώτους  νομαρχιακούς συμβούλους που έχουν εκλεγεί στη Νομαρχία Χανίων με 3360 σταυρούς προτίμησης. Κατά την περίοδο της θητείας του ήταν στις επιτροπές υγείας, παιδείας, αθλητισμού, πολιτισμού και ήταν υπεύθυνος στο μουσείο αλιείας. Οι παρεμβάσεις του την περίοδο της θητείας του ήταν καθοριστικές  σε επίπεδο νομού, με την ενεργή συμμετοχή του και με την παρουσία του στις εκδηλώσεις συλλόγων και συμβουλίων. Η δράση του εκτιμήθηκε και τιμήθηκε με την ψήφο των Χανιωτών.

Το 2010 εκλέγεται στις περιφερειακές εκλογές με το καινούργιο σύστημα Καλλικράτης, πρώτος περιφερειακός σύμβουλος με 4900 σταυρούς με το συνδυασμό Μάχη Για Την Κρήτη. Είναι εκλεγμένο μέλος  στις παρακάτω επιτροπές:

  • Οικονομική επιτροπή της περιφέρειας Κρήτης
  • Αναπληρωτής προϊστάμενος Π.Σ.Ε.Α. (Πολιτική Προστασία)
  • Στην επιτροπή εκτίμησης ακινήτων περιφερειακής ενότητας Χανίων
  • Μέλος για το ΒΙΟ.ΠΑ Χανίων (Βιοτεχνικό πάρκο)
  • Στην επιτροπή προστίμων μηχανολογικού περιφερειακής ενότητας Χανίων
  • Στην επιτροπή για θέματα αστυνομίας της περιφέρειας Κρήτης.

Οι συνεχείς παρεμβάσεις του σε περιφερειακό επίπεδο μεταξύ άλλων αφορούν την  υλοποίηση ενός νέου Β.Ο.Α.Κ. (Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης) .

Τη στήριξη των μικρών νήσων γύρω από την Κρήτη για βιώσιμη και τουριστική ανάπτυξη. Είναι ευαισθητοποιημένος για τη βελτίωση των συνθηκών οικολογίας και ανακύκλωσης και τοποθετείται θετικός στην επένδυση νέων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας  σε επίπεδο Κρήτης.

Η πολιτική του δράση είναι συνεχής με ισχυρές τοποθετήσεις στο περιφερειακό συμβούλιο για θέματα του νησιού.

Μιλάει αγγλικά.

Δείτε παρακάτω το video, με το πολιτικό του μήνυμα:

Info

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook