Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους Κρητικούς απευθύνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας.

Ακολουθεί η επιστολή:

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Η Κρήτη είναι ένας ευλογημένος και μοναδικός τόπος τον οποίο υπηρέτησα για μια 5ετία από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης. Με την οικογένειά μου ζούμε μαζί σας στην Κρήτη τα τελευταία 10 χρόνια. Συναντιόμαστε καθημερινά στις γειτονιές της πόλης και συζητάμε τα προβλήματα του τόπου μας. Είμαι ένας από εσάς. Είμαι και παραμένω Κρητικός!

Η 5ετία που υπηρέτησα στην Περιφέρεια Κρήτης (2004-2009) ήταν μια γόνιμη και αποδοτική περίοδος για την Κρήτη. Εκτελέστηκαν 4.800 έργα όπως: έργα ενίσχυσης της πρωτογενούς παραγωγής, φράγματα, δομές, υποδομές, κόμβοι σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης, διπλοί κλάδοι στον ΒΟΑΚ (διαχωριστικά), κάθετοι οδικοί άξονες, έργα πολιτισμού, ανάπτυξης, τουρισμού, αναπλάσεις, έργα ύδρευσης, οδοποιίας, έργα υποστήριξης της κοινωνικής συνοχής και άλλα.

Την Κυριακή 18 Μαΐου διεξάγονται εκλογές στην κορυφαία πολιτική και θεσμική αρχή της Κρήτης: την Περιφέρεια Κρήτης. Στα κρίσιμα χρόνια που ζούμε, η επιλογή μας πρέπει να είναι ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ: αξιοκρατική, υπεύθυνη και αποτελεσματική.

Η Περιφέρεια Κρήτης δεν πρέπει να συνεχίσει να είναι να είναι η Περιφέρεια των χαμένων ευκαιριών χωρίς κανένα μεγάλο έργο τα τελευταία 4 χρόνια στον τόπο μας. Καλούμαστε να επιλέξουμε ανθρώπους που δεν αρκούνται στα καλά λόγια, στα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, στο «ναι» μόνο για ίδιο πολιτικό όφελος. Αντίθετα, πρέπει να επιλέξουμε ανθρώπους ικανούς, εργατικούς και έντιμους, με συγκεκριμένους στόχους και στρατηγική, ρεαλιστικό πρόγραμμα, πολιτικό και κοινωνικό ήθος, όραμα και αξιοπρέπεια.

Φίλες και φίλοι,
Οι συνεργάτες μου και εγώ σας απευθύνουμε προσκλητήριο νίκης και ανατροπής για μια ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, μια ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗ. Μια Κρήτη ΕΡΓΩΝ και ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ με αξιοποίηση των κοιτασμάτων, των ΑΠΕ, της αναγέννησης των ερειπωμένων χωριών, μια Κρήτη που θα είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός της Μεσογείου.

Ελάτε μαζί μας! Εμείς θέλουμε και μπορούμε, μονιασμένοι να δημιουργήσουμε την Κρήτη που ονειρευόμαστε! Μαζί θα αλλάξουμε το νησί μας γιατί το αξίζει! Με κοινό αγώνα και με σύνθημα: «Κανένας Κρητικός μόνος του!»
Σας περιμένω όλους για τη Νίκη, για μια ΑΛΛΗ ΚΡΗΤΗ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Σας ευχαριστώ από καρδιάς και δεσμεύομαι ότι θα κάνω ότι μπορώ για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook