Η \”Δύναμη Πολιτών\” δεν ζητεί λευκή επιταγή αλλά επιθυμεί την ενεργό συμμετοχή των πολιτών σε όλα τα ζητήματα που τους αφορούν. Τα καθημερινά θέματα που διαμορφώνουν τις συνθήκες της ζωής μας αφορούν όλους και όλοι πρέπει να έχουμε λόγο και ρόλο.

Πόσες φορές άραγε συνεδρίασαν τα προηγούμενα χρόνια τα συμβούλια δημοτικών κοινοτήτων Ηρακλείου; Ποιοί και πόσοι από του κατοίκους της γειτονιάς το γνώριζαν και μπόρεσαν να συμμετάσχουν; Υπήρχε αλληλεπίδραση και ανάπτυξη της επικοινωνίας μεταξύ συμβούλων και πολιτών της γειτονιάς; Μπόρεσαν τα θέματα που τους απασχολούσαν να φτάσουν να συζητηθούν και να προωθηθούν κεντρικά στον Δήμο ώστε να διαμορφωθεί κάποια θετική εξέλιξη;

Το πρότυπο λειτουργίας του \”ενός ανδρός\” δεν συνάδει με την δημοκρατική λειτουργία και ο όποιος πρόεδρος εκλεγεί οφείλει να παίξει συντονιστικό και οργανωτικό ρόλο. Να ενεργοποιήσει πρώτα τους συμβούλους, και στην συνέχεια μαζί τους, όλους τους πολίτες της γειτονιάς. Όλοι όσοι αποφασίζουν να συμμετάσχουν ενεργά εκδηλώνοντας την πρόθεση τους να είναι υποψήφιοι έχουν υποχρέωση να δώσουν την μάχη. Οι συμπολίτες μας πρέπει να γνωρίζουν πως η δική του συνεισφορά είναι αναγκαία και επιβεβλημένη.

Μόνο σε συνθήκες ενεργούς συμμετοχής των πολιτών και διαφανούς λειτουργίας των θεσμικών οργάνων αποφεύγονται κατεστημένες καταστάσεις και άστοχες και αδιέξοδες ενέργειες που δεν οδηγούν πουθενά. Για μας κυρίαρχο ρόλο σε κάθε προσπάθεια παίζουν οι πολίτες και η ενεργός παρουσία τους!!

Οφείλουμε να κάνουμε πολλά για τα καθημερινά και να δώσουμε πνοή και όραμα στις γειτονιές. Να ενισχύσουμε κάθε προσπάθεια στοχεύει στο κοινό καλό, συλλόγους πολιτιστικούς, αθλητικούς εθελοντικές ομάδες. Να στηρίξουμε τα σχολεία της περιοχής με όλες μας τις δυνάμεις. Κάθε σχολείο πρέπει να αποτελεί μια πνευματική – πολιτιστική όαση για την γειτονιά που βρίσκεται. Ένας χώρος ανάσα για την νέα γενιά, αλλά και όλους τους πολίτες. Οφείλουμε να αλλάξουμε το άσχημο πρόσωπο στις γειτονιές μας, να δημιουργήσουμε όμορφες γωνιές, με πράσινο, με χρώμα. Να δημιουργήσουμε χώρο για τα παιδιά μας να μπορέσουν να κινηθούν να παίξουν να δημιουργήσουν. Πρέπει να μπορούμε να κινούμαστε εμείς και τα παιδιά μας με ασφάλεια.

Σωστή σηματοδότηση, σωστά σχεδιασμένοι κόμβοι, περιοχές-σημεία ελεγχόμενης ταχύτητας. Προτεραιότητα για μας έχει άνθρωπος και οφείλουμε να διασφαλίσουμε την δυνατότητα του να κινείται στην πόλη του δίχως να κινδυνεύει.

Έχουμε όραμα για μια γειτονιά με περιορισμένη αστική ρύπανση και θόρυβο, με ανάπτυξη και ενίσχυση των εθελοντικών δράσεων για το κοινό καλό, με έμφαση στην καθαριότητα – σωστή διαχείριση-αξιοποίηση των απορριμμάτων, με ενεργοποίηση των πολιτών και ουσιαστική συμμετοχή τους στα όσα διαδραματίζονται. Στήριξη των ασθενέστερων συμπολιτών μας και ενίσχυση όλων των προσπαθειών που γίνονται προς αυτό το σκοπό.

Ξεκινάμε μια πορεία δύσκολη αλλά με υψηλές προσδοκίες. Ελπίζουμε και αποφασίζουμε. Για μια ανθρώπινη πόλη, ένα αλλιώτικο Ηράκλειο!!

Αντώνης Ν. Κουβαράκης
Διδάκτορας Χημείας
Υποψήφιος Σύμβουλος Τρίτης Δημοτικής Κοινότητας (Δυτικό)
Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» – Βασίλης Λαμπρινός

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook