To Λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου με διάφορες εκδηλώσεις που διοργάνωσε σήμερα τίμησε τη Μητέρα Ελληνίδα και τις μητέρες όλου του κόσμου τις οποίες παρακολούθησε πλήθος κόσμου.
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο και ειδική τελετή στο μνημείο αφιερωμένο στη «Μάνα» ενώ ακολούθησε και διάλεξη της κ.Ιωάννας Μαρή.
Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης μετά από πρόσκληση της Προέδρου του Λυκείου κ.Ρίτσα Καλογεροπούλου,ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Δημήτρης Καρατζάνης,ο Πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ κ.Λαζαρίδης,Αντιδήμαρχοι,Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.α
Σε δήλωσή του με αφορμή την σημερινή ημέρα ο Δήμαρχος Ηρακλείου αναφέρει τα εξής:
«Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη μητέρα, το σύμβολο της αιώνιας και ανεξάντλητης αγάπης, που προσφέρεται με ανιδιοτέλεια και αυτοθυσία.
Τιμούμε τον ρόλο της στους αγώνες αλλά και την ιερή προσφορά της στην κοινωνία και την οικογένεια, ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη περίοδο που οι συνθήκες απαιτούν τεράστιες ψυχικές, πνευματικές και σωματικές δυνάμεις από μέρους της , για να μπορέσει να ανταποκριθεί με επιτυχία σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη αποστολή.
Η δίχως όρια αγάπη της μάνας χαρακτηρίζεται από θυσίες, υπομονή , επιμονή γιατί έχει το μοναδικό προνόμιο να φέρνει στον κόσμο τη Ζωή αλλά και να μεταδίδει στα παιδιά της υγιείς αρχές και αξίες.
Ταυτόχρονα όμως θεωρείται και στυλοβάτης της οικογένειας σαν εργαζόμενη και σύζυγος αναλαμβάνοντας πολλές φορές να σηκώσει το μεγάλο βάρος της πολύτεκνης μάνας , που χρειάζεται την ειδική φροντίδα από την Πολιτεία προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αυξημένες δυσκολίες.
Ο Δήμος Ηρακλείου είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που διευκολύνει το έργο της μητέρας ως ελάχιστη αναγνώριση της ανυπολόγιστης προσφοράς της σε όλους μας»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook