Η Πανελληνία Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων Π.Ε.Κ.Σ (peks.gr) αντιλαμβανόμενη τους δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα μας έχει συμπεριλάβει στις δράσεις της μια Ιατροκοινωνική ομάδα η οποία επισκέπτεται απομακρυσμένα χωριά σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2011 και η ομάδα των Ιατρών έχει επισκεφθεί 43 χωριά έως και σήμερα, από τον Έβρο έως την Κρήτη κι έχει εξετάσει περί τα 3200 άτομα.

Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στην Κρήτη, για δεύτερη φορά, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Καππαδοκών – Μικρασιατών Κρήτης και επισκέφθηκε τα χωριά: Δαμάνια, Σοκαρά, Φαραγγιανά Φιλίσια, Αποΐνι, Καλό Χωριό και Αρκαλοχώρι στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου. Συνολικά εξετάσθηκαν 253 κάτοικοι των περιοχών αυτών και 57 παιδιά από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, όπως, παθολόγους, ειδικό παθολόγο, χειρουργό, αγγειοχειρουργό, ΩΡΛ, οφθαλμίατρο, οδοντίατρο, ορθοδοντικό, ενδοκρινολόγο, ορθοπεδικό , υπό τον επικεφαλής της Ομάδας καθ. Αγγειοχειρουργικής κ. Θωμά Γερασιμίδη και τον συντονισμό του Πρ. της ΠΕΚΣ κ. Φάνη Ισακίδη.

Αξίζει να σημειωθεί η θερμή υποδοχή και φιλοξενία των κατοίκων, που είναι και η μεγαλύτερη ανταμοιβή για όσους ταξίδευσαν στην Κρήτη από διάφορα μέρη της Ελλάδας και το εξωτερικό και προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για 3 ημέρες σε συνανθρώπους μας, αποδεικνύοντας την ευαισθητοποίηση και την ανεξάντλητη εθελοντική προσφορά που χαρακτηρίζει τους Καππαδόκες. Την Ομάδα συνόδευσε ο Υφυπουργός Εργασίας και αγαπητός σε όλους Καππαδόκης κ. Βασίλης Κεγκέρογλου στηρίζοντας τη δράση της.

Τα μέλη του Συλλόγου Καππαδοκών – Μικρασιατών Κρήτης ευχαριστούν θερμά τη Ιατροκοινωνική ομάδα της Π.Ε.Κ.Σ, όλους τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών, το Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλισίων και το Σύλλογο Φίλων Περιβάλλοντος. Επίσης ευχαριστούν προσωπικά τους κ.κ. Γιάννη Ατζιτζικάκη, Κώστα Κοτσαρίδη, Κώστα Κανδεμίλη, Πρόδρομο Γενιτσαρίδη, Γιώργο Ψαρίδη για την υποστήριξή τους.

Ιδιαίτερα ευχαριστούν την Περιφέρεια Κρήτης η οποία ανταποκρίνεται πάντα πρόθυμα σε κάθε αίτημα του Συλλόγου και την εταιρεία CTRS (θυγατρική ΚΤΕΛ Ηρακλέιου – Λασιθίου). Τέλος, θερμές ευχαριστίες στην οικογένεια Καλουτσάκη για την θαυμάσια φιλοξενία της Ομάδας στην ξενοδοχειακή της μονάδα, στον κ Κωνσταντίνο Μπαντουβά και τα πρατήρια καυσίμων του κ Παναγίωτη Μανωλακάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook